Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Kore - ABD gerilimi devam ediyor: Füze menzilimizdeler...

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi'nin yardımcısı Kim In-ryong, nükleer kriz ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.



Kim In-ryong, BM Genel Kurulu'nun silahsızlanma komitesinde yaptığı açıklamada Kore Yarımadası'ndaki durumun ''sonucu belli olmayan' bir seviyeye geldiÄŸini belirterek, "Her an bir nükleer savaÅŸ çıkabilir'' dedi.

Kuzey Koreli diplomat yaptığı açıklamada 1970'lerden bu yana ABD'nin 'bu derece aşırı ve doğrudan nükleer tehdidine' maruz kalan tek ülkenin kendileri olduğunu belirterek Kuzey Kore'nin kendini savunma amacıyla nükleer silaha sahip olmasını savundu.

'DAHA TEHLÄ°KELÄ° OLAN ABD'NÄ°N GÄ°ZLÄ° PLANI'

Her yıl ABD ve Güney Kore'nin 'nükleer varlıkları' da kullanarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi geniÅŸ çaplı askeri tatbikatlara iÅŸaret eden Kim, daha tehlikeli olanın ise "ABD'nin Kuzey Kore liderliÄŸini ortadan kaldırmayı amaçlayan gizli planı" olduÄŸunu söyledi.

Kim, bu yıl ülkesinin 'nükleer devlet olmayı tamamladığını' ve böylece 'aralarında atom bombası, hidrojen bombası ve kıtalararası balistik füzelerin de olduğunu çeşitli menzillerde nükleer atış vasıtalarına sahip olarak tam donanımlı bir nükleer güç olduğunu' da söyledi.

'ABD'NÄ°N NÃœKLEER TEHDÄ°DÄ° YOK EDÄ°LMEDÄ°KÇE GÖRÜŞMEYÄ°Z' 

Ãœlkesinin nükleer ve füze cephanesini 'deÄŸerli startejik varlık' olarak tanımlayan Kim, "ABD'nin düşmanca politikası ve nükleer tehdidi layıkıyla yok edilene kadar nükleer silah ve balistik füzelerimizi hiçbir ÅŸart altında görüşme masasına getirmeyeceÄŸiz"dedi.

'ABD BUNA CÃœRET EDERSE…'

Kuzey Koreli diplomat "ABD anakarası atış menzilimizde ve eÄŸer ABD bizim kutsal topraklarımızın bir santimini bile iÅŸgal etmeye cüret ederse dünyanın herhangi bir yerinde ağır cezamızdan kaçamayacak" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.