Sosyal Medya

Güncel

ABD'den ikinci Kerkük açıklaması

İlk açıklamasında Irak ve Kürt güçlerinin Kerkük'te çatışmasının



BD öncülüğünde IŞİD ile savaÅŸmak için OrtadoÄŸu'da ulunan koalisyon güçleri, Irak ve Kürt grupların (Barzani cephesinin) Kerkük'ün içinde ve dışında çatışmasının “yanlış anlaşılma” olduÄŸunu söylediÄŸi açıklaması medyada "ÅŸaka gibi" ÅŸeklinde duyurulmuÅŸtu.

Bu açıklaması halen tartışılan ABD cephesinden ikinci bir açıklama geldi. Buna göre ABD'nin BaÄŸdat BüyükelçiliÄŸi, Kerkük'teki tüm taraflara askeri operasyonları durdurma çaÄŸrısı yaptı.

Büyükelçiliğin Bağdat'taki Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'teki askeri operasyonlara son verilmesi istenirken, "Kerkük'teki şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Yaşanacak herhangi bir can kaybı konusunda üzüntü içerisindeyiz" denildi.

Açıklamada, tarafların sakinleşmesi talep edilirken, "Gerginliği azaltmak ve çatışmaları önlemek için merkezi ve bölgesel yönetim yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, anayasa uyarınca tüm tartışmalı bölgelerin bölgesel ve merkezi yönetim tarafından ortak barışçıl bir şekilde yönetilmesinin desteklendiği vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.