Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed'in Türkiye çağrısına Putin'den cevap geldi

Putin, Türkiye ve İran sayesinde İdlib ve 3 bölgede çatışmasızlık bölgesi kurulduğunu belirterek, Türkiye'ye "İdlib'den çıkın" diyen Esed'e da dolaylı olarak cevap verdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, uluslararası topluma, Suriye'nin savaÅŸ sonrası yeniden yapılandırılması konusunu deÄŸerlendirme çaÄŸrısı yaparak "Bölge ülkelerinin de bu konuda etkin bir rol üstlenmesi gerekiyor." dedi.

"TÃœRKÄ°YE VE Ä°RAN SAYESÄ°NDE"

TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman'ın da katıldığı Parlamentolararası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu açılışında konuÅŸan Putin, Türkiye ve Ä°ran ile Astana görüşmeleri sayesinde Suriye'de 4 adet gerilimi azaltma bölgesinin kurulması konusunda anlaÅŸmaya varıldığını hatırlattı.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNDU"

Bu sayede, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı doÄŸrultusunda Suriye hükümeti ve muhalefet arasında diyalog ÅŸartlarının oluÅŸtuÄŸunu anlatan Putin, "Atılan adımlar sayesinde Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunarak, terörizmden arındırılmasına ön ayak olundu." diye konuÅŸtu.

"ULUSLARARASI TOPLUM ETKÄ°N ROL ALMALI"

Uluslararası toplumun, Suriye'nin savaÅŸ sonrası yeniden yapılandırılması konusunu deÄŸerlendirmeye baÅŸlaması gerektiÄŸini savunan Putin, "Bölge ülkelerinin de bu konuda sosyoekonomik, yasama dahil Suriye'deki kurumların güçlendirilmesi için etkin bir rol üstlenmesi gerekiyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"GERÇEK ORTAKLIK" VURGUSU

Putin, terörizmle mücadele konusunda çifte standartlı davranılmaması gerektiÄŸine iÅŸaret ederek "Rusya, gerçek ortaklıkların kurulduÄŸu bir yapı içerisinde terörizmle mücadele etmeye devam edecek." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.