Sosyal Medya

Güncel

Katar'a yönelik yeni darbe girişimi

BAE’nin başını çektiği ambargocu ülkeler 5 ayda kendilerine boyun eğmeyen Katar’a yönelik dış kaynaklı yeni operasyonlar için harekete geçti.



BAE’nin başını çektiÄŸi ambargocu ülkeler 5 ayda kendilerine boyun eÄŸmeyen Katar’a yönelik dış kaynaklı yeni operasyonlar için harekete geçti. Buna göre, Katar’ın yumuÅŸak gücünün en önemli sütunu medya ve spor hedef alınırken, Katar’da yönetimde bulunan Sani ailesinin yurt dışında yaÅŸayan üyeleri de ikna edilerek sözde “sürgünde hükümet” oluÅŸturmaları isteniyor. Katar’ın spor ve medya alanında görünen yüzü olan beIN Medya grubu ve Paris Saint Germain kulübü CEO’su Nasır Halifi hakkında, Ä°sviçre Adalet Bakanlığı tarafından Dünya Kupası Yayın Hakları’nın alınmasına iliÅŸkin rüşvet soruÅŸturması baÅŸlatıldı. BilindiÄŸi üzere hafta başında BAE’den üst düzey emniyet yetkilisi Dahi Kalfan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “EÄŸer Dünya Kupası Katar’dan çıkarsa, Katar’la kriz sona erer” ifadelerini kullanmıştı. Halifi’ye iliÅŸkin soruÅŸturmanın BAE’nin açıklamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti. BeIN grubu açılan soruÅŸturmayla ilgili bir açıklama yayınlayarak, tüm suçlamaları reddetti ve iÅŸbirliÄŸine açık olduÄŸunu söyledi.

SÖZDE ‘SÃœRGÃœN HÃœKÃœMETÄ°’

Middle East Eye internet sitesi ise Katar’ı yöneten Sani ailesinin yurt dışında yaÅŸayan üyelerinin BAE giriÅŸimiyle sözde bir “sürgün hükümeti” oluÅŸturmaya hazırlandığını iddia etti. Sözde “sürgün hükümeti” oluÅŸumunu Sultan bin Åžuhaym el-Sani ve Seyh Ahmed bin Ali el-Sani gibi isimler tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağı iddia edildi. Ä°ki ismin de Suudi Arabistanla yakın iliÅŸkisi bulunuyor.

Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.