Sosyal Medya

Güncel

TSK Afrin'i 'en yüksek noktadan' görüyor... Mehmetçik Bereket Dağı'nda!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komando ve zırhlı birliklerinin konuşlandığı bölgelerden biri de PYD kontrolündeki Afrin'i en yüksek noktadan görmeyi sağlayan Bereket Dağı...



Özel Kuvvetler ile Kayseri 1'inci Komando Tugayı'na baÄŸlı askerler önceki gece saat 22.15'ten itibaren Atme bölgesinden Suriye'ye girmeye baÅŸladı. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın yayınladığı görüntülere göre asker ‘Kirpi' ve diÄŸer zırhlı muharebe araçlarıyla bölgeye girdi. TSK, 14 ayrı yerde gözlem noktaları kuracağı için iÅŸ makineleri de Suriye'ye sokuldu.

ASKER SAYISI ARTABÄ°LÄ°R

M-60 ve Leopard tankları da dün sabah erken saatlerde Suriye'ye geçti. Sınır hattında mevzili çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ve Fırtına obüsleri hazır bekledi. ÇNRA'lar bir ara Oğulpınar Hudut Karakolu'ndan Suriye tarafına ateş açtı. Gaziantep'ten havalanan Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Türk askerinin girişini aralıksız kontrol etti. SİHA'lar Reyhanlı, Atme ve Bereket Dağı güzergâhında yoğun uçuş yaptı.

İlk etapta 100'den fazla asker Suriye'ye giriş yaparken, dün de sevkiyatın devam etmesiyle bu sayı arttı. Giren araç sayısı da 60'ı aştı. Sevkıyatın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Astana'da her üç garantör ülkeden 500'er asker gönderilmesi planlanmış olsa da bu sayının artabileceği belirtiliyor.

manset

546_1607

TANKLAR BEREKET DAÄžI'NI KUÅžATTI

Ä°dlib-Afrin sınır hattında yer alan ve terör örgütü PYD'nin elinde bulunan Afrin'in de gözlenebildiÄŸi Bereket Dağı mevkisine gözlem noktası kurulması için istihkam birlikleri çalışmalara baÅŸladı. Bölgeye giden tanklar da Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki dağı kuÅŸatarak istihkam birliÄŸini koruma çemberine aldı. AkÅŸam saatlerinde Ä°dlib bölgesinde ilerleyiÅŸini sürdüren ÖSO güçlerine destek amacıyla sınır hattında konuÅŸlu 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri iki atış yaptı. Güvenlik uzmanı Abdullah AÄŸar, Türk askerinin Bereket Dağı'na konuÅŸlanarak PYD'nin elindeki ‘Afrin'i izole etmeye' öncelik vereceÄŸini deÄŸerlendiriyor. Heyet Tahrir el-Åžam'ın (HTÅž) denetiminde olan Bereket Dağı'nın çatışma çıkmadan TSK unsurlarına bırakılmasını önemli bir geliÅŸme olarak gören AÄŸar, Atme ve Akrabat bölgelerinde de gözlem noktası kurulabileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.