Sosyal Medya

Güncel

Birleşik Krallık AB'yi 'düşman' olarak tanımladı

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Philip Hammond, Brexit müzakere sürecine ilişkin Avrupa Birliği’ni “düşman” olarak tanımladı.



ABD'nin baÅŸkenti Washington'da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) konferansında Sky News'e konuÅŸan Hammond, “Düşmanlar, muhalifler orada, müzakere masasının diÄŸer tarafında. Britanya için en iyi sonucu elde etmemiz için zorlu müzakerelerde bulunmamız gerekenler insanlar bunlar.” dedi.

Hammond, “(BirleÅŸik Krallık'ın AB'den ayrılması konusunda) Bu konuda mesajım çok net. Bu konuda isteklerin yüksek ve düşüncelerin çok güçlü olduÄŸunu anlıyorum. Hepimiz aynı noktaya doÄŸru ilerliyoruz.” dedi.

Hammond hükümet içeriside herkesin ülkenin AB'den çıkışı (Brexit) konusunda ortak bir hedefe sahip olduğunu vurguladı.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden The Daily Telegraph'a da röportaj veren Hammond, hükümetin Brexit müzakerelerini sabotaj ettiği yönünde basında yer alan iddaların doğru olmadığını savundu.

Hammond, “Bir grup insanın görmek istedikleri sonuçla ilgili çok net bir bakış açısı mevcut. Brexit müzakerelerini yürütmek konusunda tamamen kararlıyım. Umuyorum ki bunla ilgili bir şüphe söz konusu deÄŸildir. Bunu iÅŸletmeleri, istihdamı ve refahı koruyarak yapmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

BirleÅŸik Krallık'ın AB ile anlaÅŸma saÄŸlayamamasına dayalı bir senaryo için hazırlık yapılmadığı yönündeki eleÅŸtirilere de deÄŸinen Hammond, “Ä°ÅŸbirliÄŸi içerisinde çıkışın saÄŸlanamaması da dahil birçok farklı seçenek için hazırlık yapıyoruz. Brexit hazırlıkları için ÅŸimdiden yarım milyar sterlin harcadık. Gerekli olursa daha fazlasını da harcayacağız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.