Sosyal Medya

Güncel

Son bir haftada 23 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele operasyonları kapsamında son bir haftada icra edilen operasyonlarda 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



TSK, terörle mücadele harekatı kapsamında son bir hafta içerisinde yürütülen operasyonlarda 23 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı maddenin ele geçirildiÄŸini bildirdi. Konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, 29 adet EYP’nin imha edildiÄŸi, teröristler tarafından kullanılan 27 silah mevzi, sığınak, barınak ve deponun kullanılmaz hale getirildiÄŸi, gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda 2 askerin ÅŸehit olduÄŸu, 7 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar hakkında yapılan açıklamada ise, 133 bin 920 paket kaçak sigara ve 11 bin 290 adet kök kenevirinin ele geçirildiği kaydedildi.

Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekata iliÅŸkin yapılan açıklama ise şöyle:

"Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin’den doÄŸuya, Münbiç’ten batıya doÄŸru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildi. Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara misli ile mukabelede bulunuldu. Astana süreci kapsamında ateÅŸkesin tesis, gözetim ve devamını saÄŸlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun ÅŸartları temin etmek maksadıyla Ä°dlib gerginliÄŸi azaltma bölgesinde görev yapacak TSK unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinde icrasına baÅŸlanan keÅŸif faaliyetleri ile koordineli olarak 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teÅŸkil faaliyetlerine baÅŸladı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.