Sosyal Medya

Güncel

İsrail de UNESCO'dan ayrılma hazırlığında

ABD'nin UNESCO'dan ayrılacağını açıklamasının ardından, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun da UNESCO'dan ayrılmak için talimat verdiği öğrenildi.



srail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) ayrılma hazırlıklarının başlatılması talimatını verdi.

ABD'nin 31 Aralık itibarıyla örgütten resmen ayrılacağını bugün UNESCO'ya bildirdiğini açıklamasının ardından, benzer bir girişim de İsrail'den geldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) ayrılma hazırlıklarının başlatılması talimatını verdi.

'ABD'NÄ°N KARARI MEMNUNÄ°YETLE KARÅžILANDI'

Ä°srail BaÅŸbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "BaÅŸbakan Netanyahu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın UNESCO'dan ayrılması kararını memnuniyetle karşılayarak, Ä°srail'in de ABD ile birlikte UNESCO'dan çekilmesi için DışiÅŸleri Bakanlığı'na talimat vermiÅŸtir"ifadeleri yer aldı.

"Ä°ÅžGAL EDÄ°LMÄ°Åž FÄ°LÄ°STÄ°N"

Ä°srail'in ‘iÅŸgalci güç' olarak tanımlandığı ‘Ä°ÅŸgal edilmiÅŸ Filistin' baÅŸlıklı karar tasarısının UNESCO'da kabul edilmesinin ardından iki taraf arasındaki iliÅŸkiler bozulmuÅŸtu.

Kararın ardından İsrail, Birleşmiş Milletler'e fonlarından sağladığı yıllık ödemeyi azaltmıştı.

"Ä°SRAÄ°L KARÅžITI TUTUM"

ABD'nin UNESCO üyeliÄŸinden ayrılma kararında 'Ä°srail'e karşı tutunduÄŸu tavrın etkili olduÄŸu' ileri sürülmüştü. Konuya iliÅŸkin ABD'den yapılan açıklamada, "12 Ekim 2017'de DışiÅŸleri Bakanlığı, ABD'nin UNESCO'dan geri çekilme ve kurumda daimi gözlemci statüsünde olma kararını, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'ya iletmiÅŸtir. Bu, kolaylıkla alınan bir karar deÄŸildir; UNESCO'daki Ä°srail karşıtı tutumun devam etmesi ve kurumdaki yapısal reform ihtiyacı gibi ABD'nin taşıdığı endiÅŸelerin bir yansımasıdır" ifadelerine yer verilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.