Sosyal Medya

Güncel

MHP'den yeni 'üniversite' sistemine tepki

MHP Grup Başkanvekili Usta, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili yapılan değişikliğe tepki gösterdi.



MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, bugün açıklanan yeni 'üniversiteye giriş sistemi' ile ilgili yaptığı açıklamada tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın aktardığına göre, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Usta şunları söyledi:

Bir defa, bu iÅŸin yapılış ÅŸeklinde bir hata var. Sayın CumhurbaÅŸkanı kalkıyor, bir televizyon programında ‘Ben TEOG'u kaldırdım' diyor. Kaldırdığı sistemin yerine ne getireceÄŸini ÅŸu anda hala otoriteler tartışıyor, eÄŸer onlara otorite demek mümkünse. Yani, zaten böyle bir sistemi, bir anda, bir CumhurbaÅŸkanı bunu bu ÅŸekilde söylediÄŸi anda; yani BaÅŸbakan, Milli EÄŸitim Bakanı ve millî eÄŸitimle ilgili herkesi aslında çizmiÅŸ oluyor; bunu da görmek lazım.

'BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ LAZIM'

2 milyon öğrenciyi ilgilendiren konuda paldır küldür bir karar almak ciddi ölçüde belirsizlik yaratıyor, bunu bir görmemiz lazım. Åžimdi, tek günde yapılacak. Güya ‘Ä°ki sınavdan kurtarıyoruz' diyoruz fakat tek güne iki sınav konuluyor. Åžimdi, birinci sınavda barajı aÅŸanlar ikinci sınava girecek. Bir saat içerisinde sınav sonuçları belli olmayacağına göre ne olacak? Birinci sınav sonucu açıklanmadan öğrenci kendi kanaatine göre ‘Ha, benim birinci sınavım iyi geçti, birinci sınavı geçmiÅŸ olabilirim, ikinci sınava girerim' diyecek, bu ÅŸekilde bir sınava girecek. Böyle bir rezalet görülmedi. Ya, buna bir bakmak lazım, bu yanlıştan vazgeçmek lazım. Yani zaten bir içerik deÄŸiÅŸikliÄŸi yok, yapılan deÄŸiÅŸiklik ÅŸekilsel bir deÄŸiÅŸiklik. Yani ÅŸekilsel deÄŸiÅŸiklik yaptıkça da daha kötü bir ÅŸey yapılıyor. Ha ‘İçerik deÄŸiÅŸikliÄŸi var' deniliyorsa o zaman milli eÄŸitim gibi bir sistemde bu kadar çok içerik deÄŸiÅŸikliÄŸi olmaz. Nereden bakarsanız bakın, yapılan yanlıştır, bu yanlıştan dönülmesi lazım, öğrencilerimizi daha fazla tedirgin etmeyelim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.