Sosyal Medya

Güncel

AK Parti MYK sonrası flaş açıklamalar!

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.



Ä°ÅŸte Ãœnal’ın açıklamasından satır baÅŸları:

Geçen hafta aldığımız bir kararla öncelikli olarak illerin kongrelerinin bitirilmesi karar altına alındı. Ve büyükşehirlerin kongreleri tamamlandıktan sonra yani 51 ili tamamladıktan sonra 30 büyükşehrin kongre süreçleri başlayacak. Şu ana kadar yapılan, yani büyükşehirlerin şu ana kadar gerçekleşen kongreleri gerçeklemiş olacak. Sosyal medyada yürütülen tezviratlar var, bunlara itibar etmeyiniz.

Buna neden gerek duyuldu? Yani büyükÅŸehirlerin kongre süreçlerinin daha sonraya bırakılmasına… Bu tamamen planlamayla ilgili. Çünkü düşünün sadece bu hafta sonu bizim 53 tane planlanmış kongremiz var. Bu ÅŸu demek aynı zamanda, her kongre için Ankara’dan konuÅŸmacıların gitmesi, o ilçedeki çalışmalar, onun öncesinde istiÅŸareler, deÄŸerlendirmeler… Dolayısıyla bunun getirdiÄŸi zorluklar dikkate alınarak rahat bir planlama yapılabilmesi gerekçesiyle öncelikli olarak 51 ilin kongreleri tamamlandıktan sonra büyükÅŸehirlere baÅŸlayacağız.

Meclis’te görüşülecek olan müftülere nikah yetkisiyle ilgili olarak STK’lardan muhalefetten tepkiler var. Bu düzenlemenin revize edilmesi söz konusu mu?

Herhangi bir şekilde geri çekme söz konusu değil. Bu konu toplumda yeterince tartışıldı. Nihayetinde müftülere nikah kıyma yetkisinin, müftülüklere verilmesi medeni kanunun değişmesiyle ilgili bir konu değil. Yani nihayetinde diğer devlet memurları, nikah memurlarının nikah kıyma yetkisi neyse, yine müftülüklere de aynı yetki veriliyor. Sanki burada yapılacak olan dini nikahmış gibi bir algı oluşturmanın bir anlamı yok. Çünkü burada belediyenin görevlendirdiği nikah memuru, medeni kanunun ona verdiği yetki çerçevesinde nikah kıyıyorsa müftülükler de kıyacaklar. Buradan bir din istismarının çıkarılmasını doğru bulmuyoruz.

Dün CHP’li milletvekilinin 15 Temmuz’la ilgili açıklama “Darbenin AK Parti tarafından yapıldığını ve ÅŸehitlerin öngörülemediÄŸini” ifade etti. Nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?

Bu KılıçdaroÄŸlu’nun CHP’sinin yeni yaptığı bir ÅŸey deÄŸil. Bunu 15 Temmuz’dan sonra baÅŸlattılar ve devam ettiriyorlar. Acı olan ÅŸu ki, KılıçdaroÄŸlu’nun CHP’si bir FETÖ tehdidi olduÄŸuna inanmıyor mu? FETÖ’nün orduda örgütlendiÄŸine inanmıyor mu? Darbe yaptıklarına inanmıyorlar mı? KılıçdaroÄŸlu’nun CHP’si neden bu tehdidi görmezden geliyor? Bunu vebalini, KılıçdaroÄŸlu’nun CHP’si altından kalkamaz. Åžurası unutulmasın ki, biz 15 Temmuzu sulandırmak isteyen, itibarsızlaÅŸtırmak isteyen, 15 Temmuz’a tiyatro diyen, kontrollü darbe diyen herkesle 15 Temmuz’un anlamına, anısına o gün bu aziz milletin verdiÄŸi mücadelenin yüksek hatırına sonuna kadar mücadele ederiz.

Devlet bu yapıyla mücadele ederken, nasıl olur da kalkar siz dersiniz ki “bunu AK Parti yapmıştır” Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bu FETÖ, 15 temmuz ile ilgili her bir karar vericinin masasına bir kitap bırakıyor. 15 Temmuz’un bir kontrollü darbe olduÄŸuyla ilgili, tiyatro olduÄŸuyla ilgili bir propaganda yürütüyor. Uluslararası alanda yürütülen bu propagandanın, Türkiye ayağını KılıçdaroÄŸlu’nun CHP’si ve milletvekilleri yürütüyor. FETÖ kimi referans gösteriyor? CHP’nin söylemlerini gösteriyor arkadaÅŸlar. Yurtdışında AK Parti’yi, seçilmiÅŸ hükümeti bir itibarsızlaÅŸtırma ve gayrı meÅŸru ilan etme giriÅŸimiyle de aynı zamanda karşı karşıyayız.

Tıpkı sözde adalet yürüyüşüyle yapmak istedikleri gibi, sonuç bildirgesiyle CHP ne yapmak istedi? AÄ°HM’e yapılacak baÅŸvurulara altlık hazırladığı gibi, FETÖ’nün yurtdışında yürüttüğü kampanyaya maalesef malzeme taşıyorlar. Åžunun bilinmesini isteriz ki 250 ÅŸehit spekülasyon konusu yapılamaz. Bunun da hesabını sorarız.

Sayın BaÅŸbakan’ın BaÄŸdat ziyareti bekleniyor. Buna iliÅŸkin deÄŸerlendirme gündeme geldi mi? Sayın BaÅŸbakan, üçlü mekanizmadan söz etmiÅŸti. Tahran’dan katılım gerçekleÅŸecek mi?

Bu konu MYK’da gündeme gelmedi. Bu konuda hükümet sözcümüz sizleri bilgilendirecektir.

Müftülere nikâh yetkisiyle ilgili MHP’nin muhalefet ÅŸerhi vardı. CHP’nin tavrı biliniyor. MHP ikna edilmiÅŸ olabilir mi?

Bu konu gündeme gelmedi arkadaşlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.