Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kritik iddia: 700 PKK'lı terörist Kerkük'e girdi!

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Başkanı Mehmet Seman Ağaoğlu, dünden bu yana 700 PKK'lı teröristin Kerkük'e giriş yaptığını söyledi.



Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük BaÅŸkanı Mehmet Seman AÄŸaoÄŸlu, "Dünden bu yana Kerkük’te tansiyon yükselirken toplam 700 özel eÄŸitimli PKK Kerkük’e girdi" dedi.

 
Dün gece ITC Kerkük il merkezine yönelik kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda can kaybı ya da yaralanan olmadı. Saldırı sonrasında binayı Türkmen askeri güçleri tarafından koruma altına alındı.

Kerkük’ün giriÅŸ ve çıkışlarının çeÅŸitli bölgelerinde tank ve ağır makineli silahlara sahip peÅŸmergeler görülürken, BaÄŸdat yönünden Kerkük’e giriÅŸte son askeri kontrol noktasının Irak Ordusu ve HaÅŸdi Åžabi Türkmen Birliklerinin elinde olduÄŸu görüldü.

HaÅŸdi Åžabi Türkmen BirliÄŸi Kuzey Bölgesi Komutan Yardımcısı Ä°rfan Ä°mamlı, "Türkmenler herhangi bir saldırı ya da savaÅŸa hazır." dedi.

Öte yandan Kerkük’e 15 kilometre uzaklıktaki Tazehurmatu bölgesinde HaÅŸdi Åžabi Türkmen Birlikleri alarm durumunda bekliyorlar.


 
HaÅŸdi Åžabi Türkmen Birlikleri 16. Tugay Komutanı Nebil Ä°sa, "Irak Ordusu ile Türkmen birlikleri birlikte çalışıyorlar." dedi.

 

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.