Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ'dan John Bass'e: IŞİD Türkiye'de 9 aydır eylem yapamıyor derken ne kastediyorsun?

Bekir bozdağ, John Bass'ın 'IŞİD Türkiye'de 9 aydır eylem yapamıyor, bunun nedeni ABD'nin işbirliği' sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bozdağ, Bass'e 'Kastın ne açıkla?' dedi.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Habertürk TV'de Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı. Bozdağ, ABD Büyükelçisi John Bass'ın "IŞİD Türkiye'de 9 aydır eylem yapamıyor, bunun nedeni ABD'nin işbirliği" açıklamalarına ilişkin yorum da bulundu.

"KASTINI AÇIKLAMALIDIR"

Bekir Bozdağ, John Bass'ın "IŞİD Türkiye'de 9 aydır eylem yapamıyor, bunun nedeni ABD'nin işbirliği" sözleriyle ilgili de "Kastını açıklamalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Bass'ın Türkiye'de 9.5 aydır IŞİD'in terör eylemi yapamadığını, bunun ABD-Türkiye işbirliği nedeniyle olduğunu söylemesi) Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlara değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım.Türk hükümeti ve Türkiye Devleti bir kabile değil, bir kabile devleti değil.

(Bass'ın açıklamaları) Bu açıklamayı doğru bir açıklama olarak görmüyorum. O ülkenin iç işine karışma anlamı taşır. Diplomatik nezaketle bağdaşması da söz konusu değildir. Hükümete karşı, kimi kastediyorsa onlara karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Türkiye bir hukuk devletidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.