Sosyal Medya

Güncel

Kuruyemiş devine kayyum atandı

Türkiye genelinde 63 mağazası bulunan Tuğba Kuruyemiş’e kayyum atandı. Sulh Ceza Hâkimliği kararı ile yapılan kayyum ataması ile birlikte şirketin yönetimi TMSF’ye geçti.



Aydın merkezli TuÄŸba KuruyemiÅŸ(TuÄŸba KuruyemiÅŸ Åžekerleme Gıda MeÅŸrubat Ä°nÅŸaat Turizm Yerli Ãœrünleri Ä°malat Sanayi Ticaret Ä°thalat Ve Ä°hracat Limited Åžirketi) Türkiye’nin en büyük kuruyemiÅŸ firmalarından biri konumunda.

1980’de Aydın’da kurulan ÅŸirketin sahibi Tonkul Ailesi. Türkiye genelinde 63 maÄŸazası bulunan TuÄŸba KuruyemiÅŸ’in sahipleri bir süre önce FETÖ soruÅŸturması kapsamında tutuklanmıştı.

Şirketin kurucusu Ahmet Tonkul ve oğlu Fatih Tonkul, 3 ay 7 gün tutuklu kaldıktan sonra geçen kasım ayında tahliye edilmişti.

 

Ancak Tonkul Ailesi’nin ÅŸirketlerinden TuÄŸba KuruyemiÅŸ’e, yürütülen soruÅŸturma kapsamında kayyum ataması talebi gündeme geldi. Savcılığın talebini deÄŸerlendiren Aydın Sulh Ceza HakimliÄŸi TuÄŸba KuruyemiÅŸ’e kayyum atadı. Kayyum ataması kararı ile birlikte ÅŸirketin yönetimi TMSF’ye geçti.

Geçen Eylül ayı başında ise Ä°zmir merkezli Recep Can KuruyemiÅŸ’e kayyum atanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.