Sosyal Medya

Güncel

Makamında saldırıya uğrayan savcının ilk sözleri!

ANTALYA’nın Korkuteli İlçesi’nde adliyede katipolan eşi Şerife Avcı’nın izni nedeniyle tartıştığı Cumhuriyet Savcısı 26 yaşındaki A. Kadir Küçüköner’i dün makam odasında tabancayla vurup yaralayan polis memuru Turgut Avcı’nın polisteki sorgusu sürüyor. Turgut Avcı’nın eşi Şerife Avcı da gözaltına alındı. Solunum cihazından ayrılan ve hastanede o anları yakınlarına anlatan Savcı Küçüköner, "Odama geldi. ’Eşiniz sürekli izin ve raporla aylardır işe gelmiyor’ deyince silahını çıkarıp ateş etmeye başladı" dedi.



Korkuteli Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner, dün saat 15.00 sıralarında, adliyede katip Åžerife Avcı’nın izin istemine izin kullandığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verdi. Katip Avcı’nın haber vermesi üzerine adliyeye polis eÅŸi Turgut Avcı geldi. EÅŸinin izni konusunda tartışan polis memuru Avcı, Savcı Küçüköner’e makam odasında tabanca ise 5 el ateÅŸ etti.

antalya-savcA2

Mermiler Küçüköner’in sol ve saÄŸ akciÄŸeri ile karaciÄŸerine ve saÄŸ el ve saÄŸ ayak bileÄŸine isabet etti. Ä°sabet eden diÄŸer mermiler vücuttan çıkarken, saÄŸ eline isabet eden mermi çekirdeÄŸi ise orta parmak kemiÄŸinde kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine saÄŸlık ekibi sevk edildi. Ä°lk müdahalesi Korkuteli’ndeki özel hastanede yapılan Savcı A. Kadir Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edildi. Akdeniz Ãœniversitesi Hastanesi’ne getirilen Küçüköner, göğüs cerrahi uzmanı Prof. Dr. Abdullah ErdoÄŸan tarafından ameliyat edildi.

SOLUNUM CÄ°HAZINDAN AYRILDI

Yaklaşık 45 dakika süren operasyon ardından yoÄŸun bakıma alınan Savcı Küçüköner, dün saat 23.00 sıralarında uyandırıldı. Solunum cihazından ayrılan Küçüköner’in saÄŸlık durumu hakkında bilgi veren Prof.Dr. ErdoÄŸan, şöyle dedi:

"Hastamız bize gelir gelmez ameliyata aldık. Çok kanaması vardı. Mermiler hastamızın sağ, hem de sol akciğerine isabet etmişti. Sağ akciğerdeki yaralanma ameliyat gerektiren kanamalı bir yaraydı. Kanamayı durdurduk. Sol akciğerde delik var. Solunum cihazından ayrıldı ve kendi başına nefes alıp verebiliyor. Yoğun bakımda kontrol altında tutuyoruz."

antalya-savcA3

OLAYI YAKINLARINA ANLATTI

YoÄŸun bakımda tedavisi süren Savcı Küçüköner’in, gece yakınlarıyla görüşmesine izin verildi. Savcı Küçüköner yakınlarına verdiÄŸi bilgide, olayın katip Åžerife Avcı’nın izin talebi nedeniyle meydana geldiÄŸini belirterek şöyle dedi:

"Åžerife Avcı sık sık izin ve rapor kullanıyordu. Olay günü de bana rapor getirdi. Ben de kendisine ’Sizinle hiç çalışamayacak mıyız’ dedim. Bunun üzerine odamdan çıktı. Birkaç dakika sonra polis eÅŸi Turgut Avcı geldi. Elinde bir torba (poÅŸet) ilaç ve raporla geldi. Masamın üstüne koydu. 'Karım hasta, bunlar da ilaçları' dedi. Ben de 'Yanlış anladınız, tabiki hastadır. Ama burada iÅŸler birikti, yetiÅŸtiremiyoruz. Eleman lazım, sürekli izin ve raporla aylardır iÅŸe gelmiyor’ dedim. Bunun üzerine Turgut Avcı silahını çıkarıp ateÅŸ etmeye baÅŸladı."

İKİSİ DE GÖZALTINDA

Olayın ardından polis memuru Turgut Avcı ile eÅŸi Åžerife Avcı, gözaltına alındı. Åžerife Avcı Korkuteli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Turgut Avcı ise Ä°lçe Jandarma Komutanlığı’nda geceyi geçirdi. Avcı çifti bugün ifade iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Antalya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ise soruÅŸturmayla ilgili 2 baÅŸsavcı vekili ve 2 savcı görevlendirdi. Polis Avcı’nın tabancası ile olay yerinde bulunan 5 adet boÅŸ kovana ve tutukluk yapan silahtaki 10 mermiye de el konuldu.

Ä°ZZETBEGOVİÇ’Ä°N ŞİİRÄ°NÄ° PAYLAÅžTI

Savcı A. Kadir Küçüköner’in, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki kiÅŸisel sayfasında paylaÅŸtığı Bağımsız Bosna Hersek’in ilk cumhurbaÅŸkanı Aliya Ä°zzetbegoviç’e ait bir ÅŸiir ise dikkati çekti. Küçüköner’in sayfasında kapakta yer alan ÅŸiir şöyle:

'Yıldızlar altından geçmemiz gerek/ Hangi yolu seçersen seç/ Sonunda ölüm var/ Ve her şey bitecek/ Ve sen de öleceksin/ Bu dünya da ölecek/ Bu yüzden başını hep dik tut.'

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.