Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rus yazar ABD-Türkiye gerilimini değerlendirdi

İgor Molotov; Türkiye'nin bağımsızlık adımları atarak Ortadoğu'nun temel gücü haline geldiğini, bunun da ABD'yi rahatsız ettiğini yazdı.



ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, FETÖ bağlantıları ortaya çıkınca gözaltına alındı. FETÖ soruşturmasının derinleştirilmesinden sonra iki ülke arasında ilişkiler gerildi ve karşılıklı olarak vizeler askıya alındı.

Türkiye ile ABD arasında yaÅŸanan bu siyasi kriz, RT köşe yazarı Ä°gor Molotov tarafından deÄŸerlendirildi.

AMERÄ°KA NEDEN RAHATSIZ

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ve İdlib operasyonunu işaret eden Rus yazar, Türkiye'nin artık elini masaya vurduğunu ve Ortadoğu'da temel güç haline geldiğini belirtti.

Ä°gor Molotov bu geliÅŸmelerin yanında, Türkiye ile Rusya arasındaki askeri yakınlaÅŸmanın da Amerika'yı ciddi bir ÅŸekilde rahatsız ettiÄŸini belirtti.

"ÖZENLİ PUTİN, GÜÇ DOLU ERDOĞAN"

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeye de deÄŸinen Ä°gor Molotov, "Her iki lider OrtadoÄŸu'nun yeni tarihini açtı. Bu tablonun seyrine doyum olmazdı: özenli Putin ve güç dolu ErdoÄŸan."ifadelerini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA ABD VAR

Rus yazar Molotov, yazısında ÅŸu ifadelere yer verdi: "Darbe giriÅŸiminin arkasında ABD'nin durduÄŸu uzun zamandır ifade ediliyor.

ERDOÄžAN'IN BAÄžIMSIZLIÄžI

Washington, ErdoÄŸan'ın bağımsızlığından ve Rusya'yla askeri ve siyasi ittifaktan büyük rahatsızlık duyuyor. ABD ve Avrupa'da, ErdoÄŸan'ın devrilmesi lehine enformasyon desteÄŸi hazırlığı yapıldı. Batı gazetecilerinin ErdoÄŸan için kullandığı sıfatlar ise gazetecilik etiÄŸinin dışına taşıyordu. Bunun özel giriÅŸim olduÄŸunu söylemenin hiçbir anlamı yok. Türk liderine karşı amaçlı bir saldırı yürütüldü."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.