Sosyal Medya

Güncel

Arakan için 'güvenli bölge' çağrısı

Bangladeş Maliye Bakanı Muhith, Arakanlı Müslümanlar için 'güvenli bölge' oluşturulması talebinde bulundu.



Budist çetelerin Arakanlı Müslümanlara yönelik zulmü sürmeye devam ediyor. Arakanlı Müslümanlar BangladeÅŸ'de yaÅŸam mücadelesi verirken, BangladeÅŸ Maliye Bakanı Muhith, Arakanlı Müslümanlar için 'güvenli bölge' oluÅŸturulması talebinde bulundu. 

GUTERRES'E ÇAĞRIDA BULUNDU

Yerel basınının BangladeÅŸ'in BM Daimi TemsilciliÄŸinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Muhith ve Guterres'in BM'nin New York'taki merkezinde bir araya geldiÄŸi bildirildi. BangladeÅŸ Maliye Bakanı Mutih, güvenli bölgelerin kurulması için BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e çaÄŸrıda bulundu.

"HAREKETE GEÇİLMELİ"

Toplantıda, Myanmar'da ordu ve Budist çetelerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için bu ülkede güvenli bölge oluşturulması talebinde bulunan Muhith, Arakan'da yaşanan insani krizin aşılması için bir an önce harekete geçilmesi çağrısı yaptı. Guterres de BM'nin Arakanlı Müslümanlar konusunda Bangladeş'le en üst düzeyde işbirliği yapacağını belirterek, BM'nin sorunun çözülmesine yönelik elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.