Sosyal Medya

Güncel

Ruslar Kırım'daki Hansaray'ını gaspetti

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bulunan Hansaray, UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilecekti.



Rusya tarafından iÅŸgal edilen Kırım’daki devlet kaydı ve kadastro komitesi, Bahçesaray ÅŸehrinde Hansarayı’na baÄŸlı 32 tesisin mülkiyet hakkını kayda geçirdi.

Sözde Kırım Devlet Kaydı Ve Kadastro Komitesi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Hansaray müze-milli parkı, tamamen Kırım’ın mülkiyetine geçti” denildi.

“Devlet mülkiyetine” devredilerek gasp edilen tesisler arasında, Hansaray’ın ana kısmı, harem, ahır, mutfak ve maiyet binaları, ToÄŸan Kulesi (Sokolinaya BaÅŸnya) ve Küçük Han Camii yer aldı. Bunun dışında iÅŸgalcilerin el koyduÄŸu mülkiyet arasında Hansaray’ın 11 konut olmayan binası ve 3 depo binası da yer alıyor. 

BilindiÄŸi gibi Ukrayna'ya ait yarımadanın Rusya tarafından yasa dışı iÅŸgali yüzünden Hansaray, UNESCO listesine dahil edilemedi. Kırım’ın iÅŸgal edilmesinden sonra sözde yönetim, kamuoyunun fikrini dikkate almadan UNESCO’nun dikkate aldığı Hansaray’nın tampon bölgesini yok etmeye giriÅŸti. Kültürel mirasın bu ÅŸekilde yok edilmesinin Kırım Tatar tarihinin yok edilmesine de neden olduÄŸu açıkça görülüyor. Ä°ÅŸgalciler kasten bu yönde politika izliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.