Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın yeni taktiği: Deniz Yolu

Terör örgütü PKK’nın Akdeniz açılımı kapsamında son 2 ay içinde 4 ayrı grup halinde Lazkiye’den deniz yoluyla Muğla'ya gittiği tespit edildi



Ä°stihbarat birimleri terör örgütü PKK’nın ‘Akdeniz açılımı’ kapsamında son iki ay içinde dört ayrı grup halinde Lazkiye’den deniz yoluyla MuÄŸla ve çevresine eleman gönderdiÄŸini tespit etti.

TERÖRİSTLER BOĞULARAK ÖLDÜ

MuÄŸla'daki PKK operasyonu sonrası çalışmalarını yoÄŸunlaÅŸtıran güvenlik güçleri, yeni bir grubun Lazkiye'den yola çıktığı istihbaratını aldı. Alınan önlemi fark eden teröristlerin bulunduÄŸu balıkçı teknesi kaçmaya çalışırken battı. Teknede bulunan 6 PKK/PYD'li boÄŸularak öldü. SaÄŸ kurtulan 2 terörist de gözaltına alındı.

EL MUHABERAT DESTEKLÄ° DENÄ°Z YOLCULUÄžU

Örgüt silahlı gücünü Batı Anadolu’ya kaydırmayı hedeflerken MuÄŸla’da önceki gün yakalanan PKK’lıları getiren geminin Suriye gizli servisi El Muhaberat tarafından kiralandığı saptandı.

YENÄ° ALAN ARAYIÅžI

Milliyet’in edindiÄŸi bilgilere göre, Kandil’deki PKK yönetimi, Amanoslar’daki kış üslenmesinin yanı sıra batıdaki kentlerde eylemsellik sürecinin baÅŸlatılması için öncelikle örgütün özel kuvvetler olarak adlandırılan silahlı gücünden hazırlanan grupların Batı Anadolu’ya gönderilmesi talimatını verdi. Daha önce Adana, KahramanmaraÅŸ, Hatay ve Osmaniye kırsalında Amanos örgütlenmesini tamamlayan örgütün, “Akdeniz açılımı” adı verilen faaliyetler kapsamında Batı Anadolu’da oluÅŸturulacak silahlı gücüyle, batı bölgelerini Amanoslar’a kadar uzatmayı hedeflediÄŸi anlaşıldı.

YENÄ° YOL: DENÄ°Z

Böylelikle Kuzey Irak-Afrin-Amanoslar-Batı Toroslar hattıyla Ege ve Akdeniz bölgesinde tutunmayı saÄŸlayıp Kandil’le birleÅŸtirmeyi amaçlayan PKK’nın, özel kuvvetlerden 2-3 kiÅŸiden oluÅŸan grupları batıya kaydırmaya baÅŸladığı belirlendi. GeçmiÅŸte, Türkiye dışından gelen kiÅŸi ya da grupların çoÄŸunlukla karayolundan otobüsle gönderilmesine karşın bu kez deniz yolu üzerinden Türkiye’ye silahlı grup kaydırılmasının planlandığı saptandı.

Ancak daha sonra üç ayrı grup halinde önce 3, sonra iki kez 4’lü grup halinde PKK’lıların Fethiye ve KöyceÄŸiz bölgesinden karaya çıkmayı baÅŸardıklarını belirleyen istihbarat birimleri, iki ayrı grubun birleÅŸmesini önlemek amacıyla operasyon yaptığı öğrenildi.

AKDENİZ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Üç grup halinde gelen toplam 11 PKK’lıdan yedi kiÅŸilik grubun KöyceÄŸiz’den geldiÄŸi anlaşıldı. Yapılan operasyonda örgütün özel kuvvetlerinden beÅŸ PKK’lı çatışmada öldürüldü. Öldürülenler arasında Akdeniz açılım grubunun sorumlusunun da yer aldığı öğrenildi. Fethiye’de saÄŸ olarak yakalanan dört kiÅŸi içinde yer alan bir özel kuvvet üyesi PKK’lının aÄŸabeyinin milis gücü olarak daha önce bölgede faaliyet yürüttüğü ve operasyon sırasında PKK’lıların kullandığı iki aracı kiraladığı belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.