Sosyal Medya

Güncel

Tarlada dev delik oluÅŸtu

Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Vakıflar Mahallesi’nde bir tarlada dev obruk oluştu.



Ergene ilçesi Vakıflar Mahallesi’nde bir tarlada yaklaşık 7 metre derinliÄŸinde, 10 metre geniÅŸliÄŸinde obruk oluÅŸtu. Olayla ilgili inceleme baÅŸlatıldı. Tarla sahibi Nedim Karaca, “Yaklaşık 10 dönümlük bu tarlanın sahibiyim. Burada gündöndü sopası toplayanlar vardı. Bana onlar haber verdiler, tarla çökmüş dediler. Gelip baktığımda bu manzara ile karşılaÅŸtım. Herhalde 7-8 metre derinliÄŸinin olduÄŸunu düşünüyorum. Sonradan korkum oldu. Åžaşırdım tabii ki ama sonradan düşündüm ki ben gece gelip burada iÅŸlem yapsaydım düşebilirdim, sonradan korktum” dedi.

Vakıflar Mahallesi Muhtarı Vahdet Aslan da, “Bu olay meydana geldiÄŸinde bilgi verdiler, gelip inceledik. Åžantiye görevlileri ile kontrol ettik. Burada derin deÅŸarjın köstebeÄŸinin buradan gitmesinden dolayı yaÅŸandı. Yerin 18 metre altından derin deÅŸarjın köstebeÄŸi geçiyor. Bu sırada yer altındaki suyun boÅŸaltılmasından dolayı çökme meydana gelmiÅŸ. Alan doldurulacak ve yeniden kapatılacak” diye konuÅŸtu.

Ergene Belediyesi İmar Müdürlüğünde görevli Jeoloji Mühendisi Erhan Bütün ise, Ergene Belediyesi olarak bölgede çökmenin neden kaynaklandığı ile ilgili araştırma yaptıklarını söyledi.

Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri ile Ergene Derin Deniz Deşarj AŞ adına tünel çalışması yapan yüklenici firma yetkilileri ile tarlada inceleme yaptı. Obruk oluşan alan emniyet şeridi ile çevrildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.