Sosyal Medya

Güncel

İdlib'de Hükümet ilan edildi

Tahriru'ş Şam'a bağlı haber ajansı Suriye'nin kuzeyinde bir hükümet kurulduğunu ilan etti.



İba Haber Ajansı tarafından yapılan açıklamada, başta İdlib olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde rejimden kurtarılmış bölgelerde bir hükümet kurulduğu ifade edildi.

Bağımsız akademisyenler tarafından yürütülen 'sivil yönetim' çalışmalarında geçtiğimiz günlerde sona gelinmiş, kısa süre içinde Başbakan atanacağı duyurulmuştu.

Cumartesi günü yapılan açıklamada kurulan hükümetin başına Dr. Muhammed El Şeyh'in getirildiği belirtildi.

AKADEMÄ°SYENLER BAÅžLATTI

Muhalif akademisyenler tarafından baÅŸlatılan, Tahrir'uÅŸ Åžam Heyeti'nin de destek verdiÄŸi sivil yönetim çalışmaları uzun süredir devam ediyordu. Yaklaşık bir ay boyunca çeÅŸitli bölgelerde devam eden toplantıların ardından geçtiÄŸimiz günlerde Ä°dlib'te "Suriye Genel Konferansı" düzenlenmiÅŸti.

Genel Konferans'a, DoÄŸu Guta ve Halep'in yanısıra ülkenin birçok bölgesinden aktivist, akademisyen, aÅŸiret lideri ve askeri liderden oluÅŸan 420 temsilci katıldı. GiriÅŸime destek verdiÄŸini ifade eden Ã–zgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Riyad Esed de katılımcılar arasındaydı.

BAÅžBAKAN ATANDI

Konferans sonunda alınan kararlara iliÅŸkin açıklamada bulunan sözcü Yasin el Neccar, iki hafta içerisinde bir kuruluÅŸ manifestosu yayınlanarak önce hükümet ilan edileceÄŸini ardından da BaÅŸbakan atanacağını duyurmuÅŸtu.

Bugün yapılan açıklamada hükümetin kurulduğu ilan edilerek Dr. Muhammed El Şeyh'in liderliğe getirildiği ifade edildi.

TAMAMEN SÄ°VÄ°L YÖNETÄ°M 

Ä°dlib'te bağımsız akademisyenler tarafından baÅŸlatılan sivil yönetim giriÅŸimi, kurtarılmış bölgelerin tamamını kapsayan, hiçbir silahlı grupla baÄŸlantısı olmayan, bağımsız ve sivil bir yönetim oluÅŸturulmasını hedeflediÄŸini bildirmiÅŸti.

İdlib'i askeri olarak büyük oranda kontrol eden Tahriru'ş Şam Heyeti'nin de girişime destek verdiği biliniyor.

Birçok aktivist ve aÅŸiret liderinin yanısıra Ã–zgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Riyad Esed de sivil yönetim giriÅŸimini desteklediÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.