Sosyal Medya

Güncel

ABD tehdit etti DEAŞ saldırdı

ABD’nin birkaç gün önce tehdit ettiği Pakistan’ı terör örgütü DEAŞ vurdu. Belucistan eyaletinde bulunan Fatihpur Türbesi’ne düzenlenen intihar saldırısında 20 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi yaralandı.



Pakistan’ın Belucistan eyaletinde bulunan Fatihpur Türbesi’ne düzenlenen intihar saldırısında 20 kiÅŸi hayatını kaybetti, 28 kiÅŸi yaralandı. Yetkililer, yaÅŸamını yitirenlerden 5’inin çocuk birinin polis olduÄŸunu aktardı. Yetkililer, saldırganın yüzlerce kiÅŸinin bulunduÄŸu türbeye girmeye çalıştığını ancak güvenlik güçlerince kapıda durdurulduÄŸunu ve bu sırada üstlerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiÄŸini belirtti. Terör örgütü DEAÅž, saldırıyı üstlendiÄŸini duyurdu. Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı, terör saldırısını kınayan bir açıklama yaparak, “Pakistan hükümeti ve kardeÅŸ Pakistan halkına baÅŸsaÄŸlığı” dileklerini iletti.

Saldırının, ABD’nin, NATO dışındaki en önemli müttefiklerinden Pakistan’ı “son bir ÅŸans” vermekle tehdit etmesinden birkaç gün sonra gelmesi dikkat çekti. ABD Senatosu'nda yeni Afganistan stratejisine yönelik soruları yanıtlayan ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford, Pakistan istihbaratını terör gruplarıyla iliÅŸkili olmakla suçlamıştı. Savunma Bakanı James Mattis de, Pakistan’la çalışmayı “bir kez daha” deneyeceklerini söyleyerek aksi halde gerekli “tüm adımları” atacakları dile getirmiÅŸti. DEAÅž’ın Afganistan’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırılarda da ABD’nin parmağı olduÄŸu daha önce dillendirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.