Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşüyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifası gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşüyor

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, istifası gündeme gelen Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek ile görüşüyor. 

Ä°STÄ°FA Ä°DDÄ°ASI

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek’in istifası istenen 5 belediye baÅŸkanından biri olduÄŸu iddiaları baÅŸkentte bomba etkisi yarattı. Kulisler de ise pazarlık iddiası konuÅŸuluyor.

 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek’in istifa edeceÄŸine yönelik iddialarla ilgili olarak “Åžu an böyle bir ÅŸey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluÄŸu dediÄŸim konu bunları kapsıyor, deÄŸiÅŸim ve dönüşümü seçime kadar yaÅŸayacağız” ifadelerini kullandı. Aynı soruya yanıt veren AK Parti Sözcüsü ve Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mahir Ãœnal, AK Parti teÅŸkilatlarında süren bir yenilenme ve belediyelerle ilgili yerel yönetimler baÅŸkanlığının sürdürdüğü çalışmanın mevcut olduÄŸunu belirterek “Ama bu çalışma devam ederken, istifası istendiÄŸi söylenen belediye baÅŸkanlarımızdan herhangi bir ÅŸekilde istifa istenmesi söz konusu deÄŸildir. Ama bu, ÅŸu da demek deÄŸildir; Bu yönde yerel yönetimler baÅŸkanlığımızın kendi 
içimizde performans kriterleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmaların olmadığı anlamına da gelmiyor. Biz bütün belediyelerimizle ilgili deÄŸerlendirmelerimizi yapıyoruz” cevabı vererek istifalar konusunda açık kapı bıraktı. Ãœnal “Bu çalışmalarla ilgili bir takvim var mı; yılbaşına kadar mı, yılbaşından hemen sonra mı?” sorusuna, ÅŸu yanıtı verdi: “Biz 2019’a hazırlanırken, hem teÅŸkilatlarda hem hükümette hem de belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Åžu anda yerel yönetimler baÅŸkanlığımız da bu konuda süreç yönetimini devam ettiriyor. Yılbaşına kadar hem teÅŸkilatlarımıza iliÅŸkin hem de belediyelere iliÅŸkin çalışmalar belli noktaya gelir.” Aynı konu CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın’a da soruldu. Ankara Hacı Bayramı Veli Camii’nde CumhurbaÅŸkanlığı himayesinde aÅŸure dağıtımı töreninde soruları yanıtlayan Kalın “Hükümet Sözcümüz bir cevap verdi. Åžu anda böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil”diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.