Sosyal Medya

Güncel

Katalan liderden 'bağımsızlık' açıklaması

Katalonya özerk bölgesi lideri Carles Puigdemont, Katalan hükümetinin verdiği sözlerden bir milim bile sapmayacağını söyledi.



spanya'nın doÄŸusundaki Katalonya'da Özerk Yönetim Hükümetinin BaÅŸkanı Carles Puigdemont, "Benim hükümetim, verdiÄŸi sözlerden bir milim bile sapmayacak." dedi.

Puigdemont, Katalonya resmi televizyonu TV3'ten yaptığı "Katalan halkına sesleniÅŸ"konuÅŸmasında, bağımsızlık giriÅŸimleriyle ilgili bu zamana kadar yaptığı vaatlerin arkasında olduÄŸunu belirtti.

"DÃœNYADAN HAYRANLIK ALMAKTAYIZ"

Puigdemont, "Kendimize güvenimizi aynen koruyoruz ve herhangi bir çatışmadan kaçınıyoruz. Onurumuzla güçlü kalmaya devam edeceÄŸiz ve gerçekleÅŸtirmek istediÄŸi rüyasının sonunu getiren bir halk olma kapasitesine sahip olduÄŸumuzu göstereceÄŸiz. EÄŸer barışçıl bir süreçle devam eder ve birlik içinde kalırsak kendimizi güçlü hissederiz. Bu davranışımızdan dolayı dünyadan hayranlık almaktayız."deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"KATALANLARI HAYAL KIRIKLIÄžINA UÄžRATTILAR"

Parlamenter monarÅŸi ile yönetilen Ä°spanya'da Kral 6. Felipe'nin Katalonya kriziyle ilgili ulusal sesleniÅŸ konuÅŸmasını da eleÅŸtiren Puigdemont, "Anayasa, monarÅŸiye bir arabuluculuk tanısa da siz bunu gerçekleÅŸtirmediniz. Devlet BaÅŸkanı'nın, Mariano Rajoy'un (BaÅŸbakan) siyasetine benzer, Katalanları yok sayan mesajlarını paylaÅŸmıyoruz. Bu ÅŸekilde deÄŸil. Siz, Katalanları çok fazla hayal kırıklığına uÄŸrattınız. Sizin gibi düşünmüyoruz. Polis ÅŸiddetine maruz kalan çok fazla insan oldu." ifadelerini kullandı.

Puigdemont, Katalonya krizinin çözümü için uluslararası arabuluculuk talebini yineledi.

Öte yandan, bağımsızlık girişimlerine karşı çıkan ve İspanya'nın birliğini savunan bir grup, İspanyol hükümetinin Katalonya'daki en büyük temsilciliği olan Valilik binası önünde gösteri yaptı. İspanyol bayrakları ile Valilik binasına gelen kalabalığın yaklaşık 1 saat süren eyleminde ulusal birliği ve egemenliği savunan slogan atıldı, milli marş çalındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.