Sosyal Medya

Güncel

Kral Selman Rusya'da böyle karşılandı

İki ülke arasındaki ilişkiler tarihinde ilk Rusya ziyaretini gerçekleştiren Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in uçağı, Moskova’daki Vnukovo Havalimanı'na iniş yaptı.



Kral Selman, havalimanında Preobrajenskiy merasim kıtası ve orkestra ile Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve BaÅŸbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’in de içinde yer aldığı heyet tarafından karşılandı.

TARÄ°HTE Ä°LK RUSYA ZÄ°YARETÄ°

Kral Selman'ın bu ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkiler tarihinde ilk Rusya ziyareti olarak tarihe geçti.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Moskova’da 3 gün kalması beklenen Kral Selman, yarın Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

GÖRÜŞÜLECEK KONULAR...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in Kral Selman ile petrol üretiminin kısıtlandığı ÅŸartlarda petrol pazarındaki durumu, ayrıca OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika’daki durumu ele almasının ve bölgelerdeki krizlerin çözümüne vurgu yapılmasının beklendiÄŸini belirtti. Peskov, iki liderin askeri-teknik iÅŸbirliÄŸi konusunu da görüşebileceklerini aktardı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in yarından sonraki programındaysa Rusya BaÅŸbakanı Dmitriy Medvedev ile görüşme bulunuyor. Görüşmede karşılıklı yatırım projelerinin ve ticaret, ekonomi, sanayi, enerji ve tarım alanındaki iÅŸbirliÄŸinin ele alınması bekleniyor.

 
Kaynak: SPUTNÄ°K

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.