Sosyal Medya

Güncel

Melih Gökçek'in yerine o isim mi gelecek?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği iddialarının ardından, yerine konuşulan ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olduğu öne sürüldü.



Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek'in istifa edeceÄŸi iddiaları tartışılırken, yerine gelecek kiÅŸinin kim olacağına dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik, Gökçek'in yerine gelecek ismin AltındaÄŸ Belediye BaÅŸkanı Veysel Tiryaki olacağını öne sürdü. 

Daha önce, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek'in istifasını istediÄŸi yönünde iddialar tartışılırken, ErdoÄŸan "Henüz böyle birÅŸey yok. Ama olmayacağı anlamına da gelmez." ÅŸeklindeki açıklaması geniÅŸ yankı bulmuÅŸtu. Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik, iddialara yeni bir boyut kazandırdı. Çelik, Gökçek'in yerine gelecek ismin AltındaÄŸ Belediye BaÅŸkanı Veysel Tiryaki olduÄŸunu iddia etti.

"EN GÜÇLÜ ADAY VEYSEL TİRYAKİ"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Veysel Tiryaki'ye bulunduÄŸu her ortamda iltifat ettiÄŸini söyleyen Çelik, kaleme aldığı yazısında "Gökçek'ten boÅŸalacak koltuÄŸun en güçlü adayının Tiryaki olduÄŸu bir gerçek" ifadelerine yer verdi.

Özlem Akarsu Çelik'in yazısı şöyle:

"Ankaralı gazeteciler için Melih Gökçek ile AltındaÄŸ Belediye BaÅŸkanı Veysel Tiryaki'nin birbirlerini sevmedikleri sır deÄŸil. Eski bir mülkî amir olan Tiryaki'nin imza attığı projeler arasında müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi de var, kentsel dönüşüm alanı Hamamönü de… CumhurbaÅŸkanı'nın Veysel Tiryaki'ye birçok ortamda iltifat ettiÄŸi biliniyor; aynı ÅŸekilde Emine ErdoÄŸan'ın da kendisini takdir ettiÄŸi konuÅŸuluyor. Gökçek'ten boÅŸalacak koltuÄŸun en güçlü adayının Tiryaki olduÄŸu bir gerçek.

DuyduÄŸumuza göre Veysel Tiryaki, 16-19 Eylül'de Kıbrıs'ta DoÄŸu Akdeniz Ãœniversitesi'nin “Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı”nın konuÅŸmacıları arasındaymış. Muhalif kesimde ‘baÅŸkanlık sisteminin ön adımı' olarak deÄŸerlendirilen ‘BüyükÅŸehir Yasası'nı o konferansta kıyasıya eleÅŸtiren Tiryaki, ‘O yasa kalkmalı!” demiÅŸ. Bakalım AK Parti iktidarının elini güçlendirmek için çıkarılan yasayı eleÅŸtiren Tiryaki, Gökçek'ten boÅŸalacak koltuÄŸa oturtulacak mı? Bundan daha önemli bir soru ise Gökçek'in hangi gerekçelerle görevine son verileceÄŸi…"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.