Sosyal Medya

Güncel

Öldü denilen IŞİD'li Ankara'da yakalandı

Irak'taki kayıtlarda ölü olarak gözüken ve yürütülen soruşturma kapsamında hayatta olduğunun anlaşılması üzerine Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan "Ebu Yusuf" kod adlı IŞİD yöneticisi Haydar Kerim, tutuklandı.



Irak'taki kayıtlarda ölü olarak gözüken ve yürütülen soruÅŸturma kapsamında hayatta olduÄŸunun anlaşılması üzerine Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan "Ebu Yusuf" kod adlı IŞİD yöneticisi Haydar Kerim, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Özel SoruÅŸturma Bürosu tarafından IŞİD'e yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında, Irak'ta IŞİD adına üst düzey yönetici olarak faaliyet gösterdiÄŸi belirlenen ve Irak'taki kayıtlarda ölü olarak gözüken "Ebu Yusuf" kod adlı Haydar Kerim'in halen hayatta olduÄŸu ve Türkiye'de bulunduÄŸunun tespit edilmesi üzerine operasyon baÅŸlatıldı.

Ankara'da bir adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Kerim, Sakarya'ya getirildi.

Kerim'in adresinde yapılan aramalarda 40'a yakın sahte kimlik ele geçirildi.

Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından, saÄŸlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen Kerim, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe, "soykırım""silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etmek" suçlarından tutuklandı.

ÖRGÜT İÇERİSİNDE SORUMLU DÜZEYİNDE

Kerim'in, 2011 yılında El-Kaide silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiÄŸi, Irak'ın Enbar ÅŸehri Heet ilçesine IŞİD silahlı terör örgütünün girmesi üzerine bu örgüte katıldığı ve örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiÄŸi öğrenildi.

Enbar vilayetine baÄŸlı Heet, Hayyel Bekr, Muhammedi bölgelerindeki tüm IŞİD'in emniyet birimlerinin en yetkili kiÅŸisi olduÄŸu aktarılan Kerim hakkında elde edilen istihbaratta, bölge halkının Türkçesi "Vurucu Güç" olan "Kuvvet-ul Darp" ismini verdiÄŸi grup halinde araçlarla dolaÅŸtığı, Kerim'in iÅŸaret ettiÄŸi ÅŸahısların araçlara bindirilerek götürüldüğü, bu ÅŸekilde alıkonan binlerce kiÅŸiden birçoÄŸunun öldürüldüğü, az bir kısmının serbest bırakıldığı, Irak'ta yaptıklarından dolayı insanların Haydar Kerim'den korktuÄŸu, IŞİD mensuplarına çok rahat bir ÅŸekilde bombalı saldırı ÅŸeklinde eylem yaptırabileceÄŸinin belirlendiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.