Sosyal Medya

Dünya

Reuters'tan büyük skandal!

ABD'nin Las Vegas kentinde 58 kişinin öldüğü saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini öne süren Reuters ajansı büyük bir dezenformasyona imza attı.



ABD polisi ve FBI, saldırganın uluslararası terör Ã¶rgütleriyle baÄŸlantısının olmadığını duyurmuÅŸtu. Reuters, sıradan ve kamusal nitelik taşımayan bir haber sitesini “kaynak” olarak baz aldı ve bunu son dakika geliÅŸmesi olarak dünyaya servis etti.

ABD'de 58 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırının arkasındaki örgüt günün en çok tartışılan konusuydu. 'Yalnız Kurt' ile 'Terör' saldırısı arasında kalan ABD basınının yardımına Reuters koÅŸtu.

REUTERS DEAÅž DÄ°YE DUYURMUÅžTU

Reuters, DEAŞ'ın yayın yaptığı iddia edilen Amaq adlı haber ajansının saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Türkiye ve birçok ülkede yayın yasağı olan siteye giriş ise yapılamaması dikkat çekti.

TEPKİ ÇEKEN KAYNAK

Google gibi arama motorlarında yapılan 'Amaq' aramasında ise 'terör ve istihbarat haberlerine yer verdiÄŸini öne süren ve kamusal bir nitelik taşımayan bir sitenin kaynak gösterilmesi tepki çekti. GeçtiÄŸimiz dönemlerde de buna benzer dezenformasyonlara imza atan Reuters, aynı skandalı tekrarlamış oldu.

KANIT NE?

Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin MutanoÄŸlu sosyal medya hesabından bu duruma dikkat çekerek "Reuters'a göre saldırıyı DEAÅž üstlendi. Peki kanıt ne? ABD'de terör haberleri yapan SITE adlı bir site. Bu siteye Türkiye'den ulaşılamıyor. Yurtdışından yapılan giriÅŸte ÅŸu sayfa çıkıyor. Siteye göre DEAÅž'ın yayın ağı AMAG saldırıyı örgütün üstlendiÄŸini duyurdu. Peki nerede? Amag uzun süredir görülemiyor. EÄŸer DEAÅž bunu sanal alemde üstlenebiliyorsa bu da ayrı bir soru iÅŸareti. Zira ID'lerinden kolayca bulunmaları lazım." ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN KARDEŞİ KONUŞMUŞTU

Las Vegas'taki saldırıy gerçekleştiren 64 yaşındaki Stephen Paddock adlı beyaz Amerikalının Florida'da yaşayan kardeşi saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kardeşinin hiçbir din ve politik bir bağı olmadığını söyleyen Eric Paddock "Abim, annesine çörek gönderen bir tipti. Hiçbir örgütle bağlantısı yoktu." ifadelerini kullanmıştı.

FBI: SALDIRGANIN TERÖR BAĞLANTISI YOK

ABD Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) da, Las Vegas’ta Route 91 Harvest müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırının terör örgütü DEAÅž’le baÄŸlantısının olmadığını açıkladı.

KAYNAKYENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.