Sosyal Medya

Güncel

Kara Harp Okulu tarihinde bir ilk

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Kara Harp Okulu 2017-2018 Yılı Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Canikli, törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve nice kahraman komutanların mezun olduğu şanlı yuvada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi de ilgi odağı oldu.



Yeni eÄŸitim ve öğretim yılının Harbiyelilere, Kara Harp Okuluna, millete ve ülkeye hayırlı olmasını temennisinde bulunan Canikli, "Sevgili Harbiyeliler, üzerinizdeki üniformayı taşımak ağır bir sorumluluktur. Bu sorumluluÄŸu her zaman üzerinizde hissedin. Bu sorumluluk milletimize karşı olan bir sorumluluktur. Bu sorumluluk 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz.' diyen ecdadımıza karşı bir sorumluluktur." diye konuÅŸtu. 

Dünyanın en kıymetli coÄŸrafyasında, atalardan yadigar kalan kutlu vatanın korunması için icabında her türlü bedeli ödemeye hazır olunmasının önemine deÄŸinen Canikli, Kara Harp Okulunun 2 bin 200 Harbiyeli ve farklı ülkelerden 310 misafir askeri personeliyle yeni eÄŸitim ve öğretim yılına baÅŸladığını belirtti. 

Bakan Canikli, Kara Harp Okulunun kuruluÅŸundan bugüne devletin ve milletin en önemli kurumları arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Bu yılki müracaatlarda sivil okullardan on binlerce adayın baÅŸvurusu, halkımızın Kara Harp Okuluna, askerliÄŸe olan sevgisini ve desteÄŸini bir kez daha göstermiÅŸtir. Bu, KurtuluÅŸ Savaşımızdaki en büyük gücümüz olan ordu-millet dayanışmasının her geçen yıl daha da güçlenerek devam ettiÄŸinin bir göstergesidir." ifadesini kullandı. 

17-10/02/59d2607cc9de3d22846895eb.jpg

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe giriÅŸimiyle bu dayanışmanın hedef alındığına iÅŸaret eden Canikli, ÅŸunları söyledi: 

"Zannettiler ki bu millet ordusuna sahip çıkmayacak. Zannettiler ki bu kutlu ordu milletinin duasını kalbinde hissetmeyecek. Ne ordumuz ne de milletimiz bu darbecilere müsamaha göstermiÅŸtir ve göstermeyecektir. Bu hain giriÅŸimin hukukun üstünlüğüne inanan, milli iradeye saygılı, milletinden baÅŸka amir tanımayan Harbiyelileri derinden sarstığını biliyorum. Ãœlkemizi, aldıkları talimatla, hain emelleri doÄŸrultusunda karanlıklara gömmek isteyenler ÅŸu anda layık oldukları yerdedirler. Milletten baÅŸka güç tanımayan, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olanlar, 'Egemenlik kayıtsız ve ÅŸartsız milletindir.' diyenler ise ruhlarındaki vatan coÅŸkusu ve kalplerindeki heyecanla buradalar." 

17-10/02/59d26061c9de3d22846895e6.jpg

"BUNA MECBURUZ, BUNA MAHKUMUZ"

Devlete ve millete sadakati, milli ve manevi deÄŸerleri, demokratik düzene baÄŸlılığı, vazife ahlakı ve bilimsel düşünceyi esas kabul eden Kara Harp Okulunun, Milli Savunma Ãœniversitesi çatısı altında yeniden yapılandırılarak geçmiÅŸinden aldığı güçle üst düzey eÄŸitimli subayları ülkeye kazandırmaya devam edeceÄŸini ifade eden Bakan Canikli, insan gücünün kalitesi kadar savunma teknolojilerinin milli ve yerli olmasının da önemli olduÄŸunu vurguladı. 

Canikli, Kara Harp Okulunun öğretim görevlileri ve Harp Okulu alay personelinden ise ailelerin emaneti olan gençleri, subaylığın temel deÄŸerlerini kazanmış, insan olmanın ahlaki deÄŸerlerini yüklenmiÅŸ, bilgi çağının gereÄŸi yeteneklere sahip, Atatürk'ün emanetine layık, daima göreve hazır, vazife ÅŸuuru geliÅŸmiÅŸ, demokrasi bilinci yüksek, milli ve manevi deÄŸerlere baÄŸlı subaylar olarak yetiÅŸtirmelerini istedi. 

KARA HARP OKULU'NDA İLK BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ

Kara Harp Okulu’ndaki Törende Milli Savunma Bakanlığı’nın kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) başörtü serbestisinin ardından Kara Harp Okulu tarihinde ilk kez bir başörtülü öğrenci de yeni eÄŸitim öğretim yılına baÅŸladı. Daha önce Hava Harp Okulu’na Merve Gürbüz adlı bir öğrenci de başörtülü kabul edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.