Sosyal Medya

Güncel

Türkiye saman ithal etmeye başladı

İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, artan saman fiyatları ve üyelerinin saman bulamaması nedeniyle Bulgaristan'dan saman ithalatı yaptı.



İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, saman fiyatları ve üyelerinin saman bulamaması dolayısıyla Bulgaristan ile 9 bin ton saman anlaşması yaptı. Birliğin anlaşmasının ardından samanların ilk partisi Alsancak Limanı'ndan kente giriş yaptı.

İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa, üyelerinin mağdur olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, üyelerine kaliteli ve ihtiyaçlarını karşılayacak miktardaki samanı piyasanın altında fiyatlarla getirmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

'PARAYLA BÄ°LE SAMAN BULAMIYORLARDI'

Kocaağa, maliyetlerin yüksek olduğunu dile getirerek, bunu aşağı çekmek için her türlü çözümün içinde yer alacaklarını belirtti ve şunları söyledi:

"Zaten girdi maliyetleri yüksek. Maliyetleri aÅŸağıya çekmek için her türlü çözümün içinde yer alacağız. Saman fiyatlarının ikiye katlanması nedeniyle, saman ithal etmeye karar verdik. Bu çerçevede Bulgaristan ile yaptığımız görüşmeler sonucu, birlik üyelerimize daha ucuz yem temin etme kapsamında 9 bin ton saman anlaÅŸmayı yapmıştık. Bu samanlar 3-4 parti halinde Ä°zmir Alsancak Limanı'na getirilerek, çiftçilerimize dağıtımını yapacağız. Ä°lk partisi 1 Ekim 2017 tarihinde Ä°zmir Alsancak Limanı'na indi. Ãœretici parasıyla saman bulamıyordu. Saman ithalatı tabi ki bizim de istediÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸil; ama üyelerimiz parasıyla bile saman bulamıyorlardı. Tüccarların eline bakmaktan bıktılar. Biz de önce kendi üyelerimizin, sonra Ä°zmir içi üreticilerinin, en son da Ege Bölgesinde saman talebi olanların taleplerini elimizden geldiÄŸince karşılamaya çalışacağız. Ä°kinci parti samanımız da önümüzdeki günlerde Ä°zmir’de olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.