Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan resti çekti: AB'ye ihtiyacımız kalmadı

26. Dönem 3. Yasama Yılı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Genel Kurul'da başladı. Mecliste konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.



Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları;

Sayın BaÅŸkan, deÄŸerli milletvekilleri, TBMM'nin 26. dönem 3. yasama yılı açılışında sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. KurtuluÅŸ Savaşı'nı sevk ve idare eden 15 Temmuz'da da çifte gazilik unvanı kazanan yüce Meclisimize baÅŸarılar diliyorum. 

TBMM'nin ve hemen karşımızdaki Genelkurmay BaÅŸkanlığı çevresinde 34 vatandaşımız, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi civarında da 29 vatandaşımız ÅŸehit olmuÅŸtur. 

15 Temmuz'da etten duvar ören vatandaşımız canını vermekten kaçınmamıştır. 15 Temmuz hepimizin ortak bir deÄŸeridir. Bu deÄŸere saygı duyan herkes milletimizin gönlünde yücelir, itibar sahibi olur. Bu deÄŸeri çarpıtmaya kalkan herkes de milletimizinden hakettiÄŸi muameleyi alır. GeçtiÄŸimiz yasama döneminde Meclisimizin en önemli çalışmalarından biri de anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi sürecini yürütmüş olmasıdır. 

SÜREÇ AK PARTİ VE MHP TARAFINDAN YÜRÜTÜLDÜ

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi süreci AK Parti ve MHP tarafından yürütülmüştür. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi gerektiren bu düzenlemenin gerçekleÅŸtirilebilmesi ancak diÄŸer partilerden destek alınabilmesi ile mümkündü. MHP'nin gösterdiÄŸi irade 16 Nisan'a giden yolu açmıştır. Milletimiz de nihai kararını hür iradesi ile vermiÅŸtir. Türkiye, 2019'da yapılacak seçimlerin ardından CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecektir. Yasamanın, yürütme organının veya koalisyon partilerinin tahakkümü altında bulunduÄŸu eleÅŸtirisi ortadan kalkmaktadır. CumhurbaÅŸkanı'nın bütçe kanunu dışında Meclis'e kanun teklifi sunma imkanı bulunmuyor. 

Anayasa yasaların üzerindeyse, yasalar da CumhurbaÅŸkanlığı kararnamesinin üzerindedir. Kararname ile düzenlenen herhangi bir konuda Meclis yasa çıkardığında, yasa esas alınacaktır.  

DERHAL BAÅžLANMASI GEREKÄ°YOR

Önemli bir görev daha var. Uyum yasaları baÅŸta olmak üzere yeni sistemin en saÄŸlıklı ÅŸekilde hayata geçmesini saÄŸlayacak düzenlemeler üzerinde derhal çalışılmaya baÅŸlanması gerekiyor. Yeni yasama yılında çok daha önemli çalışmalara imza atacaktır. Her anlamda tarihi bir süreçten geçiyoruz. Ãœlkemizin son yıllarda yaÅŸadığı sosyal, siyasi, ekonomik, diplomatik geliÅŸmelerin hiçbiri genel fotoÄŸraftan bağımsız deÄŸildir. 

TÜRKİYE HİÇ BİR YATIRIMINI ERTELEMEDİ

Elbette bu karmaşık dönemde herkesin bir hesabı vardır. Hedeflerimiz doÄŸrultusunda ilerlerken, Türkiye'yi hedef alan saldırıları boÅŸa çıkartmak zorundayız. Attığımız her adımda büyük ve güçlü bir Türkiye idealine yaklaşıyoruz. Türkiye çevresinde yaÅŸadığı istikrasızlıklar sonucunda tek bir yatırımını tek bir projesini ertelememiÅŸtir. 

PKK ve uzantıları yanında ülkemize önemli zararlar vermişlerdir. FETÖ'nün devleti ele geçirmek için tüm kurumlar üzerinden yaptığı saldırıları milletimiz ile birlikte boşa çıkardık.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Irak ilk Körfez savaşından bu yana istikrara kavuÅŸamamış bir ülkedir. DEAÅž tehdidinin ilk patlak verdiÄŸi yer olan Irak'taki mezhep gerilimi pek çok sorunun ana kaynağıdır. Kuzey Irak yönetiminin yaptığı referandumun herhangi bir karşılığı yoktur. Bu süreçten ne Kürtlere ne Araplar ne Türkmenlere ne de diÄŸer gruplara bir sonuç çıkmayacağı açıktır.  

Sınırlarımızın hemen başında hem Irak halkı hem de Türkiye baÅŸta olmak üzere tehdit oluÅŸturacak bir fitne kuyusunun kazılmasına bir göz yumamayız. Kuzey Irak yönetimi eninde sonunda hüsrana uÄŸramaya mahkumdur. 

AVRUPA BİRLİĞİ'NE REST ÇEKTİ

Terör örgütleri ile mücadelemizde bizi en çok hayal kırıklığına uÄŸratanların başında AB ülkeleri geliyor. Biz diyoruz ki, PKK bölücü bir örgüttür, terör örgütüdür, devletimizi yıkmaya çalışmaktadır. Biz diyoruz ki, FETÖ bir ihanet çetesidir. BaÅŸlattığı darbe giriÅŸiminde 250 vatandaşımız ÅŸehit olmuÅŸtur. Avrupa ülkeleri bunun karşılığında hiçbir ÅŸey yapmıyor. Bugün Avrupa, Türkiye'nin meÅŸru yönetimine karşı her türlü organizasyonu yapabildikleri bir yer haline gelmiÅŸtir. Åžu anda bakıyoruz, kıtanın her köşesinde teröristleri yücelten broşürler dağıtılıyor, standlar kuruluyor. Türkiye'nin ilk baÅŸvuruyu yaptığı 1963 yılından beri göstermiÅŸ olduÄŸu bu tavrı AB'nin yanlış anladığını görüyoruz. Bu süreci bitiren, havlu atan, vazgeçen taraf biz olmayacağız. 

Aslına bakarsanız, bizim Avrupa BirliÄŸi üyeliÄŸine ihtiyacımız da kalmamıştır. Åžayet bugün Avrupa BirliÄŸi bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel geniÅŸleme hamlesini baÅŸlatmasıdır. EÄŸer Avrupa BirliÄŸi bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupanın geleceÄŸine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez; kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz. 

NASIL YOK SAYABÄ°LÄ°RÄ°Z

Adına türküler yaktığımız Yemen'deki hadiseleri nasıl yok sayabiliriz, Afganistan'ı, Pakistan'ı, Hindistan'ı nasıl öteki görebiliriz. Arakan'daki, Türkistan'taki, Kırım'daki masumları nasıl yüzüstü bırakırız. Türkiye elbette Avrupa Atlantik kurumları ile yakın iÅŸbirliÄŸi içindedir, bu medeniyetimizi yok saymamız anlamına gelmiyor. 

Bu iÅŸler için kullandığımız kaynaklar bugün bizim hiçbir projemize mani olmaz. Türkiye'nin bu çalışmaları ile hem geçmiÅŸine sahip çıktığı hem de geleceÄŸine yatırım yaptığı unutulmamalıdır. Bölgemizdeki tüm terör örgütlerinin saldırıları ile yıkamadıkları Türkiye, güçlü bir Türkiye'dir.  

Gelin, Türkiye'nin geleceÄŸini beraber inÅŸa edelim. 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte somutlaÅŸtıralım. Gelin milletimizin karşısına müştereklerimizle çıkalım. Ä°ÅŸte o zaman ülkemizin büyüme kalkınma performansının katlanarak arttığını göreceÄŸiz. Bu vesile ile geçen hafta ebediyete uÄŸurladığımız Abdülkadir kardeÅŸime de huzurlarınızda Allah'tan rahmet diliyorum. Bu düşüncelerle bir kez daha Meclisimizin yasama yılının hayırlı olmasını diliyorum. 

---------------

Meclis'te yeni yasama dönemi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle baÅŸladı. TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman, TBMM baÅŸkanvekilleri, TBMM BaÅŸkanlık Divanı üyeleri, CHP ve MHP grup baÅŸkanvekilleri ve milletvekillerinin katıldığı törende, anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunularak, Ä°stiklal Marşı okundu. 

Törene BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, TBMM baÅŸkanvekilleri Ahmet Aydın ve AyÅŸe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup baÅŸkanvekilleri Naci Bostancı, Mustafa ElitaÅŸ, CHP Grup baÅŸkanvekilleri Özgür Özel, Levent Gök ve Engin Altay, MHP Grup baÅŸkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta, TBMM BaÅŸkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM bürokratları katıldı. 

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN AÇILIŞTA KONUŞTU

İşte Kahraman'ın açıklamaları;

Milletvekilleri donanımlı ve saygın kiÅŸilerdir. İçinde bulunduÄŸumuz  26. dönemde 507 milletvekilimizin akademik kariyer yaptığını görmekteyiz. Ankara semalarında top sesleri yankılanırken tam bir cihat ruhu ile aylarca çalıştılar. Ãœlkemiz emperyalist güçlerin uÅŸağı olan FETÖ eliyle darbe giriÅŸimine maruz kaldı. Darbenin önlenmesinin lideri halkımızı direniÅŸe çağıran muhterem CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'dır. 

Mankurt kafalı FETÖ'cü teröristlere karşı ay yıldızlı bayrağımız altında birleÅŸen necip milletimize tekrar teÅŸekkür ediyorum. TBMM'nin açılışından günümüze kadar geçen 97 yıllık sürede 65 hükümet kurulmuÅŸtur. Bir hükümetin ömrü ortalama 1.5 yıl olabilmiÅŸtir. Ãœlkemiz bütün ekonomik ve sosyal atılımlarını uzun soluklu hükümetler döneminde gerçekleÅŸtirdi. İçinde bulunduÄŸumuz bina TBMM'nin 3. binasıdır. Temeli 26 Ekim 1938'de atılmıştır. Bu dönemde meclisimizi yüklü bir dönem beklemektedir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.