Sosyal Medya

Güncel

Millet vekili darbe iddiasıyla gözaltına alındı

Kırgızistan’da iktidarı devirme planları yaptığı iddia edilen meclisteki Kırgızistan Partisi Milletvekili Kanatbek İsayev gözaltına alındı.



Kırgızistan'da İktidarı devirme planı yaptığı iddia edilen milletvekili İsayev, gözaltına alındı.
 
Kırgızistan BaÅŸsavcılığınca yapılan açıklamaya göre, milletvekili Ä°sayev hakkında “suça hazırlanmak”, “toplumsal olayları organize etmek” ve “zorla iktidarı ele geçirmek veya devirmeye çalışmak” suçlarından dava açıldı.
 
Ä°sayev'in, desteklediÄŸi CumhurbaÅŸkanı adaylarından Ömürbek Babanov’un seçim yarışını kaybetmesi durumunda bazı kiÅŸiler ve organize suç örgütü temsilcileriyle de görüşerek iktidarı devirme planları yaptığının belirlendiÄŸi ileri sürüldü.
 
BaÅŸsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen Milli Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) ekipleri, milletvekili Ä°sayev’i iktidarı devirme planları yaptığı iddiasıyla gözaltına aldı.
 
Ä°nternette yayınlanan bir videoda, Ä°sayev’in, seçim sonrasında ayaklanma çıkarmaları amacıyla 2 bin 500 kiÅŸinin hazırlaması için bir kiÅŸiye para verdiÄŸi iddia edildi.
 
Muhalif cumhurbaÅŸkanı adayı Ömürbek Babanov’un seçim mitinglerine katılarak destek olan Ä°sayev, yolsuzluktan da tutuksuz yargılanıyordu.
 
Kırgızistan’da CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri, 15 Ekim’de yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.