Sosyal Medya

Güncel

Destici'den Irak ve Suriye açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimiz barış içinde yaşasın istiyoruz' dedi.



Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Başkanlığı Kongresi, Tes-İş Konferans salonunda gerçekleştirildi.

BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, Ä°slam dünyasının AÅŸure gününü tebrik ederek baÅŸladığı açılış konuÅŸmasında, "Kerbela ÅŸehitlerimizi baÅŸta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere tüm Kerbela ÅŸehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Ruhları ÅŸad olsun, mekanları cennet olsun. Rabbim, Ä°slam coÄŸrafyasında kan ve göz yaşı var ama inÅŸallah bir daha bize Kerbela benzeri hadiseleri yaÅŸatmasın." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeÅŸru referandumu hakkında geçmiÅŸte Barzani ve Talabani'ye güvenilmeyeceÄŸini söylediklerini ifade eden Destici, "Onlarla yola çıkmanın, onları palazlandırmanın doÄŸru olmadığını ve nihayetinde 'bunlar gün gelecek hainliklerini yapacaklar' diye defalarca hükümeti ve Türkiye'yi yönetenleri uyardık. GeldiÄŸimiz noktada ne kadar haklı olduÄŸumuz ortaya çıktı." diye konuÅŸtu.

Irak'ın kuzeyinde Türkiye, İran ve Irak merkezi hükümetine rağmen ABD'nin ve Batı'nın samimi bir şekilde referanduma karşı çıktığına inanmadığını dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Bu üç devletin karşı çıkmasına rağmen Barzani 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yaptı. Kime güvenerek yaptı bunu? Siyonist İsrail'e güvenerek yaptı. Biz masum olanla masum olmayanı hep ayırarak gittik. Hiçbir zaman toptancı bir zihniyetle bakmadık. Bundan sonra da bakmayacağız. Irak ve Suriye'de Türkmen, Kürt, Arap bütün bu kardeşlerimizin kardeşçe, barış içerisinde, özgür bir şekilde, kendi kaynaklarını kendileri tüketerek, kendilerinin refahı için kullanarak yaşamalarını arzu ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.