Sosyal Medya

Güncel

Rus kaynaklar: TSK'ya bağlı denetim güçleri İdlib'e girdi

Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye’de oluşturulan son dördüncü İdlib çatışmasızlık ve güvenlik bölgesine TSK'ya bağlı denetim güçleri yerleşmeye başladığı iddia edildi.



Rusya Savunma Bakanlığı kaynakları, Astana anlaşması uyarınca Suriye'de oluşturulan son dördüncü İdlib çatışmasızlık ve güvenlik bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı denetim güçlerinin yerleşmeye başladığını duyurdu.

RUS ASKERÄ° KAYNAKLARDA BÄ°LGÄ° YER ALDI

Ä°nterfaks ajansına Suriye'nin kuzeyinde son geliÅŸmeler hakkında bilgi veren Rus askeri kaynaklar, “Son Astana Suriye görüşmelerinde oluÅŸturulması karara baÄŸlanan Ä°dlib çatışmasızlık ve güvenlikli bölgesine üç garantör ülkeden ÅŸimdilik sadece Türkiye güvenliÄŸi saÄŸlayacak (askeri polis) olarak tabir ettiÄŸimiz denetçi gücü bölgeye konuÅŸlandırmaya baÅŸladı.

Ä°dlib güvenlikli bölgesine ayrıca Lazkiye, Halep ve Hama ÅŸehirleri de dahil. Üçlü garantör ülke anlaÅŸmasına göre Türk kuvvetleri yanı sıra Rus ve Ä°ran'ın da denetçi göndermesi planlanıyor. Ancak ÅŸimdilik Bölgede Rus kuvveti bulunmuyor. Rusya genelde Suriye'nin güneyinde oluÅŸturulan diÄŸer 3 güvenlikli bölgede denetimlerini yoÄŸunlaÅŸtırmış vaziyette. AnlaÅŸmaya göre dördüncü bölgeye Ä°ran kuvvetleri de katılacak. Tahran'ın göndereceÄŸi denetçi güçler genelde Idlib kırsal kesimlerinde konuÅŸlanacak” dendi.

Rusya tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin 4. güvenlikli bölgeye kaç asker gönderdiği bilgisi yer almadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.