Sosyal Medya

Güncel

Irak'ın 'devret' talebine Barzani'den yanıt geldi!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak'ın sınır kapılarını merkezi yönetime teslim etme talebini kabul etmediğini açıkladı.



Pazartesi günü düzenledikleri tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından köşeye sıkışan Erbil yönetimi, BaÄŸdat yönetiminin talebine rest çekti ve hiçbir sınır kapısının teslim edilmeyeceÄŸini açıkladı.

Ä°ran’dan petrol ticareti yasağı

DiÄŸer yandan Ä°ran’ın Tasnim haber ajansı, Ä°ran ÅŸirketlerinin IKBY ile petrol mamulü ticareti yapmasının geçici olarak yasaklandığını duyurdu.

Sınır kontrollerini vermeyince...

Salı günü Irak BaÅŸbakanı Haydar Ä°badi, havalimanları da dahil olmak üzere, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde BaÄŸdat'a verilmemesi halinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) tüm uluslararası hava uçuÅŸlarını durduracaklarını bildirmiÅŸti. BaÄŸdat'ın havalimanlarının teslim edilmesi talebine, IKBY olumsuz yanıt vermiÅŸti.

ÇarÅŸamba Irak Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yabancı ÅŸirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları'na yönelik tüm uçuÅŸlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edilmiÅŸti. Daha sonra aralarında THY, Atlas Global, Pegasus ve Katar Havayolları’nın  da olduÄŸu pek çok ÅŸirket, Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin cuma günü saat 18.00 den itibaren durdurulacağını açıklamıştı.

Dün de Erbil Uluslararası Havalimanı Sorumlusu Telar Faik Salih, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun IKBY'deki bütün dış hatlar uçuÅŸlarının durdurulması kararına uyacaklarını duyurmuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.