Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan kritik Türkiye açıklaması: Kimsenin buna hakkı yok

Rusya lideri Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 füzeleri ile ilgili yapılan eleştirilere tepki gösterdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dmitri Peskov,Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alma kararı vermesine yönelik baÅŸta ABD ve diÄŸer NATO ülkelerinden konuya iliÅŸkin sert eleÅŸtirilere "Kimsenin uluslararası hukuka uygun bir anlaÅŸm üzerinden bizi eleÅŸtirmeye hakkı yok" yanıtı verdi.

Peskov'a, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alma kararı vermesi nedeniyle NATO'daki müttefikleri tarafından eleÅŸtirilmesi hakkında bir soru yöneltildi. Peskov soru karşısında ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Hiç kimsenin, tamamen uluslararası hukuka uygun bir biçimde askeri ve teknik alanda yaptıkları, ayrıca üçüncü bir ülkeyi kesinlikle hedef almayan bir işbirliği yüzünden Rusya ve Türkiye'yi eleştirmeye hakkı yok. Bu nedenle kimsenin bu konuda eleştirel ifadeler kullanması için bir dayanak da yok."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.