Sosyal Medya

Güncel

Habur 'Şimdilik' açık

Bakan Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nın şu anda açık olduğunu, ileriki zamanda kapatılmasının gündemde olduğunu belirtti



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Habur Sınır Kapısı ÅŸu an itibarıyla açık durumda ama baktığımız zaman önceki günlere göre giriÅŸ çıkışların çok azaldığını görüyoruz. Tabi ileriki günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması da gündemde." dedi.

"Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi"ne katılan Bakan Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki askeri tatbikatın planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.

Iraklı askerlerin de tatbikata katıldığını anımsatan Tüfenkci, "Irak hükümetinin özellikle sınır kapısının kendilerine anayasal hakları olan devri noktasında talepleri var. GeliÅŸmelere göre adımlar atılacaktır." ifadesini kullandı.

Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının gündemde olduğunu belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Habur Sınır Kapısı ÅŸu an itibarıyla açık durumda ama baktığımız zaman önceki günlere göre giriÅŸ çıkışların çok azaldığını görüyoruz. Tabi ileriki zamanlarda veya günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması da gündemde. CumhurbaÅŸkanımızın da ifade ettiÄŸi gibi her an kapatılabilir. Oradaki birtakım geliÅŸmeleri bekliyoruz. O geliÅŸmelerin neticesine göre de sınır kapımızı kapatıp baÅŸka önlemleri de birlikte... iÅŸte petrol vanasının kapatılması gibi birtakım önlemler, yaptırımlar var." 

3 AÅžAMALI TEDBÄ°R

Kuzey Irak'taki referandumun gayri meÅŸru olduÄŸunu bildiren Tüfenkci, sonucunu da kabul etmediklerini önceden belirttiklerini hatırlattı.

Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bütün uluslararası toplumun itirazlarına raÄŸmen Barzani'nin bu noktada atmış olduÄŸu adımların esasında oradaki Kürt kardeÅŸlerimizin de lehine olmayan bir durum olduÄŸunu defalarca baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız ve BaÅŸbakanımız olmak üzere ilgili bakan arkadaÅŸlarımız da ifade ettiler. Elbetteki bunun birtakım sıkıntıları da olacak. Esasında bu referandumun sonuçlarıyla beraber sıkıntılı bir sürece girdiÄŸini göstermiÅŸ oldular. Biz de daha önce ifade ettiÄŸimiz 3 aÅŸamalı tedbirleri zamanı ve yeri geldiÄŸinde uygulamaya baÅŸlayacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.