Sosyal Medya

Güncel

Barzani'nin savaş çıkartacak planı! 'Kerkük'ü başkent yapacak'

Barzani’nin danışmanı Hoşyar Zebari’nin evinde yapılan Irak’ı parçalama toplantısının detayları netleşiyor. Zalmay Halilzad gibi “İsrail dostu” isimlerin yer aldığı 22 Eylül’deki toplantıda Kerkük’ün başkent yapılması, PKK-PYD ile ortak ordu kurulması, Musul dahil pek çok kentin haritaya katılması, ortak pasaport ve kimlik çıkarılması var.



Irak’ın Kerkük ilinde referandum öncesi gerçekleÅŸen gizli toplantı Irak’ın geleceÄŸi için yeni ve tehlikeli kararların alındığı sır görüşme niteliÄŸi taşıyor. Kerkük’ün BaÅŸkent, Suriye’de iÅŸgalci durumdaki PKK ile ortak ordu kurulması, sınır kapılarının ortadan kaldırılması, ortak kimlik ve müşterek pasaport kullanılması ile Türkmen ve Araplara dönük tehcirin devam etmesinin konuÅŸulduÄŸu görüşmede ayrıca mevcut sözde kürdistan haritasının daha da büyümesi gerektiÄŸi vurgulandı.

kerkuIk_basIkent

YOL HARÄ°TASI Ä°SRAÄ°L’DEN

Yeni Åžafak'ın haberine göre, tüm baskı ve uyarılara raÄŸmen referandum ısrarından vazgeçmeyen Barzani’ye, Ä°srail ve batılı destekçileri, referandum sonrası takip edeceÄŸi Bağımsız Kürdistan için takip edeceÄŸi yol haritası verdi. Son 20 günlük dönemde BaÅŸta ABD, Ä°ngiltere, Fransa ve Ä°srailli üst düzey temsilcilerle görüşen Barzani, kapalı kapılar ardında gerçekleÅŸen gizli görüşmelerde BirleÅŸik Kürdistan konusunda dış güçlerden tam destek aldı.

MUSUL’U DA VERECEĞİZ VAADÄ°

Barzani’nin kurmayları ile 22 Eylül’de HoÅŸyar Zebari’nin evinde gerçekleÅŸen gizli görüşmede Kerkük’ün Kürdistan’ın baÅŸkenti olacağı, ortak ordu kurulması ve bundan sonraki süreçte Musul’un da sözde Bağımsız Kürdistan’a baÄŸlanacağı vaat edildi.

TALİMATLAR EN ÜNLÜ HAİNDEN!

Irak’ın ABD iÅŸgali sonrası hazırlanan 2005 Anayasası ile bölünmesini saÄŸlayan ve Barzani’ye özerk bölge statüsü kazandıran ABD’li diplomat Peter Woodard Galbraith, ABD’nin eski Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad’la birlikte Fransa eski Dış Ä°ÅŸleri Bakanı Bernard Kouchner’in katıldığı toplantıda Barzani’ye son talimatlar verildi. Referandum ve sonrasının konuÅŸulduÄŸu zirveden sızan bilgilere göre, 2018 Ocak ayından itibaren Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bağımsızlığa giden sürece dair takvimin iÅŸleyeceÄŸi görüşmeye katılan Barzani’nin kurmaylarına iletildi.

gizli_toplantA

KERKÃœK YENÄ° BAÅžKENT

HoÅŸyar Zebari’nin evinde yapılan toplantı da Kerkük’ün taşıdığı ekonomik ve stratejik konum açısından yeni baÅŸkent ilan edilebileceÄŸi, 2005 Anayasasında Peter Woodard Galbraith’in Ä°htilaflı bölgeler oyunu ile belirsizliÄŸini koruyan ve Musul dahil bir çok bölgeyi içeren alanın Kürdistan haritasına katılacağı konuÅŸuldu.

PKK Ä°LE ORTAK ORDU

Barzani yönetiminin 25 Eylül referandumu ile eÅŸ zamanlı yürütülen Suriye’de özerk bölgeler projesi de aynı toplantıda konuÅŸulan konular arasında yer aldı. Suriye’nin Afrin, Haseke, Munbiç, kamışlı, Tel Abyat, Dırbesiye, Aynel Arap gibi PKK iÅŸgalinde olan bölgelerinde gerçekleÅŸen sözde seçimlerle PKK’lı yöneticiler iÅŸ başına getirildi. 2018 yılı Ocak ayında ise aynı iÅŸgal bölgelerinde bağımsızlık oylaması gerçekleÅŸtirilecek. Aynı takvim doÄŸrultusunda 2018 yılı ortalarında ‘Ortak Ordu’ kurularak birleÅŸik Kürdistan projesinin Suriye ve Irak ayağı tamamlanmış olacak. Suriye’de Haseke, Deir ez Zor ve Rakka, Irak’ta ise Kerkük ve Musul bölgelerinde yer alan zengin petrol ve doÄŸalgaz yataklarının bağımsız Kürdistan’ın geleceÄŸi için taşıdığı önem yine aynı toplantı da konuÅŸulan konular arasında yer aldı. Suriye ve Irak’ta en az % 65’lik petrol gelirinin korsan devlete kazandırılacağı da verilen vaatler arasında yer aldı.

yeni_sIafak
Yeni Åžafak dün Barzani’nin kurmayları ile 2003’teki Irak iÅŸgalinin mimarı Halilzad, 2005’te Irak Anayasasını yapan ABD’li Peter Woodard Galbraith ve eski Fransa DışiÅŸleri Bakanı Bernard Kouchner’in buluÅŸtuÄŸunu deÅŸifre etmiÅŸti.

BAÄžIMSIZ KÃœRDÄ°STAN HAYALÄ°!

Ä°srail ve batılı devletlerin Barzani’ye verdiÄŸi vaatlere göre sözde Irak ve Suriye Kürdistanı’nı ayıran sınırlar 2018’de tamamen kaldırılacak. Ayn Duvvar ve Semelka kapıları açık geçiÅŸ bölgesi olacak. Aynı kapsamda ortak pasaport ve kimlikler dağıtılarak birleÅŸmenin bir diÄŸer adımı daha atılmış olacak. Sözde Suriye ve Irak Kürdistanı sınırlarının ortadan kaldırıp iki ülkeyi birleÅŸmesi ile elde edilecek ayrıcalıklarından Türkmen ve Araplar faydalanamayacak.

TEHCÄ°R DEVAM EDECEK

Barzani’ye yeni dönemde takip etmesi gereken yol haritasının verildiÄŸi toplantıda, son 10 yılda 2 milyona yakın Arap ve Türkmen’e yönelik tehcir politikalarının devam edeceÄŸi, zor ve para kullanılarak bölgenin steril! hale getirilmesi gerektiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.