Sosyal Medya

Güncel

Bakanlıktan 'kış lastiği' hatırlatması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, hususi tescilli taşıtların kış lastiği takma zorunluğu olmadığını hatırlatıldı.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hususi tescilli taşıtlarda kış lastiği takma zorunluğu olmadığı belirtilerek, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarınsa kış lastiği kullanma zorunluluğu olduğu bidirildi.

Açıklamada, kış lastiği zorunluğuna ilişkin esasları belirleme yetkisinin 9 Şubat 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan 687 nolu KHK ile Bakanlığa verildiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"1 Nisan 2017'de Resmi Gazetede yayımlanan, 'Kış LastiÄŸi Kullanma ZorunluluÄŸu Ä°le Ä°lgili Usul ve Esaslar Hakkında TebliÄŸ' ile Kanun maddesine baÄŸlı olarak usul ve esaslar belirlenmiÅŸtir. Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eÅŸya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiÄŸi kullanma zorunluluÄŸu olup yapılan düzenleme, hususi olarak tescil edilmiÅŸ taşıtların kış lastiÄŸi takmalarını kapsamamaktadır. Ayrıca, belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiÄŸi uygulanacağı tarih aralıkları ile ilgili duyurular ilgili Valiliklerce yapılacaktır. Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiÄŸi zorunluluÄŸu olmamasıyla birlikte, can, mal güvenliÄŸi ve güvenli seyahat için kış ÅŸartlarında tüm araçlarda kış lastiÄŸi kullanılmasını öneriyoruz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.