Sosyal Medya

Güncel

Zulüm devam ediyor: Filistinli Müslümanlar bölgeden sürülecek!

Siyonist İsrail hükümeti, onlarca Filistinli Müslüman aileyi önümüzdeki yıl yaşadıkları bölgeden sürerek yerine Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planlıyor.



Siyonist Ä°srail'in Filistinli onlarca Müslüman aileyi Kudüs'ün doÄŸusunda bulunan Han el-Ahmar bölgesinden sürerek yerlerine Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸa etmeyi planladığı belirtildi.

Kudüs Bedevileri Derneği Başkanı Muhammed el-Kireşan, yaptığı açıklamada, "İsrail hükümetinin önümüzdeki yıl ortasında onlarca Filistinli bedevi aileyi Han el-Ahmar bölgesinden sürerek buralara Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığını" söyledi.

KireÅŸan, "Ä°srail hükümeti 2009'dan bu yana burada yaÅŸayan bedevilere 'alternatif yerlere' taşınmaları teklifinde bulunuyor. DoÄŸu Kudüs'teki Ayzeriye köyüne taşınmaları istenen bedevilerden boÅŸalan yerlere Yahudiler için evler inÅŸa etmek isteyen Ä°srail,  iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da yer alan en büyük Yahudi yerleÅŸim birimlerinden biri olan Maale Adumim'i geniÅŸletmeyi hedefliyor." ifadelerini kullandı.

"Yeniden sürgün edilmeyi asla kabul etmeyiz"

Han el-Ahmar'da yaÅŸayan Filistinlilerin bu planı reddettiÄŸini ve topraklarında kalma mücadelesi verdiÄŸini vurgulayan KireÅŸan, bölge halkının bunun için Ä°srail Yüksek Mahkemesi'ne baÅŸvurarak sürgün planını iptal ettirmeye çalıştıklarını ifade etti.   

Ä°srail Yüksek Mahkemesi'nin geçtiÄŸimiz pazar günü konu hakkında bir karar vermesini beklediklerini ancak mahkemenin kararı açıklanmayan ileri bir tarihe ertelediÄŸini belirten KireÅŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°srail'in kurulduÄŸu tarih olan 1948'deki savaÅŸta Negev'deki (Ä°srail'in güneyi) topraklarımızdan sürülerek ÅŸu an yaÅŸadığımız bu Han el-Ahmar bölgesine gelmek zorunda bırakıldık. Yeniden sürgün edilmeyi asla kabul etmeyeceÄŸiz. Ä°srail hükümetinin önünde sadece iki seçenek var. Ya burada yaÅŸamamıza izin verirler ya da Negev'deki sürgün edildiÄŸimiz topraklarımıza dönmemize müsaade ederler. Üçüncü bir teklifi kabul etmeyiz." 

Ä°srail'deki "Haaretz" gazetesinin haberine göre Ä°srailli savcılar mahkemeye "Han el-Ahmar'da yaÅŸayanların önümüzdeki yıl ortasında tahliye edileceÄŸini" söyledi.  

Yahudi yerleşimciler yasa dışı kabul ediliyor

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den bu yana İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İnşa ettiği ayrım duvarıyla bu iki yeri birbirinden ayıran İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Doğu Kudüs'e geçişini engelliyor.

Kudüs'e baÄŸlı olmasına raÄŸmen ayrım duvarının Batı Åžeria tarafında kalan Han el-Ahmar bölgesinde yaÅŸayanların ise ÅŸehre giriÅŸine izin verilmiyor. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Dünyanın tepkisine raÄŸmen Ä°srail bu yasa dışı yerleÅŸim birimlerini geniÅŸletmeye devam ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.