Sosyal Medya

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yle telefonda ikili ilişkileri ve IKYB'nin referandum kararını görüştüğü bildirildi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'yle yaptığı telefon görüşmesinde, ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararı baÅŸta olmak üzere bölgedeki son geliÅŸmeler ele alındı. 

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ruhani ile telefonda görüştü. 

Ä°kili iliÅŸkilerin yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararı baÅŸta olmak üzere bölgedeki son geliÅŸmelerin ele alındığı görüşmede, referandumun iptal edilmemesinin bölgede kaosu beraberinde getireceÄŸine dikkati çeken iki lider, Irak'ın toprak bütünlüğüne büyük önem atfettiklerini vurguladı. 

Görüşmede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın 4 Ekim'de Ä°ran'a yapacağı ziyarete de deÄŸinildi. Söz konusu ziyaret vesilesiyle, 2014 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleÅŸtirilen Türkiye-Ä°ran Yüksek Düzeyli Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi'nin Dördüncü Toplantısı'nın da icra edileceÄŸi belirtildi. 

aa

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.