Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli anne kıza acı veda: 'Zaten öleceğim sıkıntı çok'

Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Anne-kızın tabutlarına Özgür Suriye Ordusu bayrağı örtüldü. Orouba Barakat'ın bir arkadaşı " Sigaradan öleceğini söyledim 'Zaten öleceğim sıkıntı çok' karşılığını verdi" diyerek, Suriye rejiminin vahşi cinayetten sorumlu olduğunu dile getirdi.



Cenazede gözyaşı döken Shaza Barakat, cinayetten Suriye rejimini sorumlu tuttu. Acılı kadının daha fazla konuÅŸmasına yakınları izin vermedi. 

17-09/23/sur2.jpg

"ÖZGÜR SURİYE'Yİ GÖRMEK İSTİYORDUN"

Türk asıllı Suriye vatandaşı Fadima Hüseyin yakın arkadaşı Orouba Barakat'ı gözyaÅŸlarıyla uÄŸurlayanlar arasındaydı. Hüseyin, tabutun başında "Daha neler umuyordun, neler bekliyordun? Özgür Suriye'yi görmek istiyordun. Rabbim gani gani rahmet eylesin" diyerek gözyaşı döktü. 

17-09/23/s.jpg

BİR ORDUDAN GÜÇLÜYDÜ

Halla Barakat'ın ABD vatandaşı olduğunu söyleyen Fadima Hüseyin "Sesi çok büyüktü. Bir ordudan güçlüydü" dedi. Katillerin bulunması konusunda Türk makamlarından ümitli olduklarını söyleyen Hüseyin, " Bu cinayet cezasız kalmayacak. Kardeşim idam hükmünü getirin ya. Bunları öldürenleri evinin önünde asın " diye konuştu.

17-09/23/kad.jpg

Hüseyin, Orouba Barakat'ın bir diÄŸer kardeÅŸinin ABD'de nefret cinayetine kurban gittiÄŸini, yeÄŸeninin de Mavi Marmara'da Ä°srail askerleri tarafından katledildiÄŸini açıkladı. Hüseyin, "Ailesi ÅŸehit ailesidir. Çok fedakar bir ailedir" ifadesini kullandı. 

17-09/23/kad2-1506166313.jpg

"ZATEN ÖLECEĞİM SIKINTI ÇOK"

Orouba Barakat'ın bir diÄŸer arkadaşı Ä°mam Bedir de cenaze başında konuÅŸtu. Cinayeti iÅŸleyenin rejim olduÄŸunu dile getiren Bedir, sigarayı bırakmasını istediÄŸinde kendisine "Zaten öleceÄŸim, sıkıntı çok" dediÄŸini söyledi. 

17-09/23/mu.jpg

Ä°STANBUL'DA TOPRAÄžA VERÄ°LECEKLER

Anne ile kızı Yayla Habipler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.