Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'da kadınları aşağılayan vaizin sözlerine tepki!

Suudi Arabistan'da kadınların aptal olduğu için araba kullanmamaları gerektiğini söyleyen Vaize tepki geldi. Videonun yayılması sonrası Vaizin 'vaazlarının yasaklanması çağrısı' yapıldı.



Suudi Arabistan'da, Saad al Hajari isimli bir din adamının vaaz verdiÄŸi sırada, kadınların aptal oldukları için araba kullanamayacaklarını söyledi. Tepki çeken konuÅŸmanın ardından video yasaklandı. 

Saad al Hajari isimli din adamının bu açıklamayı yaptığı konuşma kısa süre içinde viral oldu. Hajari tepki toplayan konuşmasına, kadınların erkeklerden daha az beyin gücüyle yaratıldığını söyleyerek başlıyor.

Şeyh Hajari, kadınların yarım beyinle doğduklarını, alışveriş yapmaya başladıktan sonra da bu kapasitelerinin çeyreğe düştüğünü söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Hajari, vaazı dinleyenler sonra şu soruyu yöneltiyor: Yarım beyinli bir erkeğin araba kullanmasına izin verilebilir mi?

Videonun yayılması sonrası, Saad al Hajari'nin dini otorite olduÄŸu bölgenin valisine, söz konusu din adamının "vaazlarının yasaklanması çaÄŸrısı" yapıldı.

KADINLAR ARABA KULLANAMIYOR

Suudi Arabistan'da, kadınların araba kullanması yasak olduğu biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.