Sosyal Medya

Güncel

Merkel Türk seçmenler için afiş hazırlattı

Almanya Başbakanı Angela Merkel parlamento seçimlerine 2 gün kala Türk seçmenler için "oyunuzu neden bize vermelisiniz" afişleri yaptırdı.



Almanya 'daparlamento seçimlerine sadece 48 saat kaldı. Siyasi partiler propaganda çalışmalarının bitiÅŸine doÄŸru son kozlarını oynuyor. Hristiyan Demokrat Parti lideri ve BaÅŸbakan Angela Merkel'de o kozu Türkler üzerinden kullanmaya çalışıyor.

TÜRKÇE AFİŞLER BASTIRILDI

Seçimler için kuvvetli bir unsur olan Almanya'da yaÅŸayan Türklerin gönlünü kazanmak için BaÅŸbakan Merkel "Oyunuzu Hristiyan Demokrat Partisi(CDU)'ya vemek için sebepler" yazan ve tamamı Türkçe metinden oluÅŸan broşürler hazırlatarak Türk vatandaÅŸların adreslerine postaladı.

Merkel Türk seçmenler için afiş hazırlattı

Türklerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı yerlere de afiÅŸ olarak astırılan metinde "daha iyi bir maaÅŸ ve iÅŸ için, bütün çocuklarımızın için en iyi eÄŸitim, kimsenin köken ve kimliÄŸine bakmadan, ailelere daha fazla saygı" baÅŸlıkları ile neden CDU'nun seçilmesi gerektiÄŸi yazılmış.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'DAN ENDÄ°ÅžE EDÄ°LÄ°YOR

Seçim dönemi içerisine Türkiye'ye karşı çokca düşmanca tavır gösteren Almanya'a, CumhurbaÅŸkanı Recep tayyip ErdoÄŸan, Türk vatandalara "Türk düşmanlarına oy vermeyin" Ã§aÄŸrısında bulunmuÅŸ, unun üzerine endiÅŸelenen Alman siyasi partilerTürk seçmenlere karşı "sizinle sorunumuz yok, sorunumuz Türkiye ile" imajı vermeye çalışmıştı.

Merkel Türk seçmenler için afiş hazırlattı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.