Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: İdlib'e asker göndereceğiz

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki İdlib bölgesine asker göndereceğini söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan Reuters'e verdiÄŸi mülakatta, geçen ay Rusya'nın giriÅŸimleriyle varılan ‘çatışmasızlık' anlaÅŸmasının bir parçası olarak Türkiye'nin Suriye'nin Ä°dlib bölgesine askeri birlik yerleÅŸtireceÄŸini söyledi. ErdoÄŸan, Türkiye'nin stratejik ortağı olan ABD'nin baÅŸarısız bir darbe giriÅŸiminde bulunan Fethullah Gülen'i iade etmesi gerektiÄŸini belirtti.

ErdoÄŸan, Washington yönetiminin Suriye'de IŞİD'le savaÅŸan YPG güçlerini silahlandırmasının Washington ve müttefiklerine zarar verebileceÄŸi konusunda uyarıda bulundu. Haberde, Türkiye'nin YPG'yi yasadışı PKK'nın Suriye uzantısı olarak gördüğü de kaydedildi.

Röportajda Almanya ile siyasi ilişkilerin geliştirilebileceğini ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Türkiye'yi ve politikalarını eleştirmekten kaçındığı için Erdoğan'ın övgüde bulunduğu belirtilirken, Rusya'nın S-400 füze sistemini satın almasına rağmen Türkiye'nin NATO ile olan bağları güçlü olduğunu söylediği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.