Sosyal Medya

Güncel

HÃœDA-PAR'dan referanduma destek

HÜDA-PAR, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılacak olan referanduma destek vererek, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.



Hür Dava Partisi (HÃœDA-PAR) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleÅŸtirilecek olan bağımsızlık referandumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “Halkının iradesine saygı gösterilmesi gerekir“ denilerek IKBY'de yapılacak referanduma destek verdi.

HÃœDA-PAR tarafından bağımsızlık referandumuna karşıt tutumların eleÅŸtirildiÄŸi açıklamada, IKBY'nin ve Irak arasında yaÅŸanan siyasi krize ve BaÄŸdat'ın IKBY'ye yönelik politikalarına deÄŸinilerek “Dünyanın hiçbir yerinde Müslüman toplulukların savaÅŸ ve kaos içerisine girmelerini istemediÄŸimiz gibi bugün bağımsızlık referandumu ile gündeme gelen Irak'ın da bir iç savaÅŸ ve kaos ortamına girmesini asla istemeyiz. Birlikte yaÅŸama, büyük ve güçlü devlet oluÅŸturma imkânı varken bölünmenin doÄŸru olmadığına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

"BÖLGENİN GELECEĞİ AÇISINDAN TEHLİKELİ"

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Kürt meselesi Türkiye, Ä°ran, Irak ve Suriye'nin bir devlet politikası olarak Kürt halkına yönelik uyguladıkları ayrımcılık temelli düşmanca politikalarından kaynaklanmıştır.

Ayrıca referandumun iptali için siyasi ikna çabalarının dışında başvurulan baskılar ve referandum sonrası için yapılan tehditleri bölgenin geleceği açısından son derece tehlikeli buluyoruz.

Referandum kararının alınması veya bunun ertelenmesi IKBY halkı ve onların siyasi temsilcilerinin hakkıdır. Bu iradeye saygı göstermenin; meseleyi hamaset veya husumet zemininde deÄŸil, barış ve kardeÅŸlik temelinde ele almanın zaruri bir hal aldığını altını çizerek bir kez daha vurguluyoruz. “

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.