Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve Rusya Afrin için anlaştı

YPG



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuÅŸmada Suriye’nin kuzeyine yerleÅŸen YPG/PYD konusunda bir kez daha uyarı yaptı. Örgütün IŞİD’i temizleme bahanesiyle bölge halkına zulmettiÄŸini, sivilleri yeriden ettiÄŸini söyledi. Türkiye’nin uzun süre YPG’nin Suriye sınırındaki varlığına tahammül etmeyeceÄŸi mesajını verdi. Örgütü bu bölgeden temizlemek için hazırlıkları tamamlanan askeri operasyonun da her an baÅŸlayacağı belirtiliyor. Bu süreç devam ederken, geçtiÄŸimiz günlerde yapılan Astana’na zirvesinden dikkat çekici bir iddia dile getirildi. Karar’ın güvenilir kaynaklardan ulaÅŸtığı bilgiye göre Türkiye ve Rusya’nın, sadece Ä°dlib için deÄŸil, Afrin konusunda da bir anlaÅŸmaya vardığı ileri sürüldü. Buna göre, Rusya Afrin’de kendi kontrolündeki bir bölgeyi boÅŸaltacak ve buraya TSK konuÅŸlanacak. Karar bu bilgiyi DışiÅŸleri Bakanlığı’na da sordu. Ancak Bakanlık bu konuda herhangi bir açıklama ve deÄŸerlendirme yapılmayacağı cevabını verdi.

Rusya’nın bir süre önce Tel Rıfat ve Afrin’e askeri birlik gönderdiÄŸine iliÅŸkin görüntüler ve haberler basında yer almıştı. Rus askerlerinin bölgede gözlemci statüsünde aktif çalışmalar yürütecekleri belirtilmiÅŸti. Türkiye’nin 7 bin özel eÄŸitimli askerle bölgede hazır olduÄŸu, Afrin’e yönelik operasyonun da bu noktadan baÅŸlayacabileceÄŸi ifade ediliyor. EÅŸ zamanlı olarak Ä°dlib’e yönelik bir operasyonun da yürütülebileceÄŸi belirtiliyor. Öte yandan bölgede anlık deÄŸiÅŸen durumlar nedeniyle, bu anlaÅŸmanın gerçekleÅŸip gerçekleÅŸemeyeceÄŸi de net deÄŸil.

SINIRA SEVKÄ°YAT SÃœRÃœYOR

Sınır birliklerine takviye amaçlı gönderilen komando birlikleri Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldi. ÇeÅŸitli birliklerden gönderilen tam teçhizatlı komandoları taşıyan askeri araçlar ve otobüs konvoyu, Reyhanlı ilçesindeki Suriye sınır hattı istikametine hareket etti. Askerlerin, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiÄŸi öğrenildi.    

kaynak: KARAR 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.