Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den 'son dakika' Amerika uyarısı!

ABD'yi Irma'dan sonra sarsan Maria Kasırgası'na karşı Türkiye'den önemli bir uyarı yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşları uyardı.



Dışişleri Bakanlığı, 5. seviyeye yükselen Maria Kasırgası'nın Karayipler üzerinden geçerek Puerto Rico ve ABD Virgin Adaları istikametine ilerlediğini açıklayarak, Türk vatandaşlarına uyarıda bulundu.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Son 24 saat içerisinde tropik fırtınadan ‘kategori 5' seviyesine yükselen Maria Kasırgası, Karayipler üzerinden geçerek Puerto Rico ve ABD Virgin Adaları istikametinde ilerlemekte ve karaya vurduÄŸu noktalarda ağır hasar bırakmaktadır. Bu çerçevede vatandaÅŸlarımızın zorunlu kalmadıkça önümüzdeki günlerde söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır. Halen söz konusu bölgelerde bulunan vatandaÅŸlarımızın ise, ÅŸahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası geliÅŸmelere hazırlıklı bulunmaları, her koÅŸulda müteyakkız olmaları ve yerel makamların yaptıkları ve yapacakları duyuruları yakından takip etmeleri önem arz etmektedir. Havana, Santo Domingo, Karakas, VaÅŸington Büyükelçiliklerimiz ile Miami BaÅŸkonsolosluÄŸumuz, kasırganın seyrine göre yerel makamlardan aldıkları bilgileri sosyal medya kanallarında güncel olarak paylaÅŸmaktadırlar. VatandaÅŸlarımıza, yerel makamların ikazlarının yanı sıra söz konusu temsilciliklerimizin duyurularını takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Kasırgadan etkilenen vatandaÅŸlarımızın aÅŸağıdaki numaralar ve internet siteleri üzerinden Bakanlığımız Konsolosluk ÇaÄŸrı Merkezine ve ilgili temsilciliklerimize ulaÅŸmaları mümkündür. Konsolosluk ÇaÄŸrı Merkezi; ABD'den: 1 888 566 7656. DiÄŸer ülkelerden: 90 312 292 29 29.

Temsilciliklerimiz http://miami.bk.mfa.gov.tr/http://washington.emb.mfa.gov....http://havana.be.mfa.gov.tr/http://santodomingo.be.mfa.gov...http://karakas.be.mfa.gov.tr/” denildi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.