Sosyal Medya

Güncel

Muhalifler İdlib için birleşti: 'Devrim Genelkurmayı'

Suriye’nin önemli muhalif gruplarından Feylak’uş Şam, Ahrar’uş Şam, Sultan Murat ve Şam Cephesi, İdlib için bir çatıda buluştu ve 'Devrim Genelkurmayı' gücünü oluşturdu.



Ä°dlib'de muhalif gruplar arasında baÅŸlayan çatışmaların ardından, büyük kısmını eski Nusra Cephesi mensuplarının oluÅŸturduÄŸu Heyet-i Tahrir Åžam (HTÅž) Ä°dlib'de etkinlik kazanmış, bunu fırsat bilen ABD ve Rusya kente geniÅŸ kapsamlı bir askeri harekat sinyali vermiÅŸti. ÇoÄŸunluÄŸu sığınmacı 2 milyonu aÅŸkın Suriyelinin bulunduÄŸu Ä°dlib'de yaÅŸanması muhtemel büyük insani dramların önüne geçmek isteyen Türkiye ise 'sivil inisiyatifler ve muhalif gruplarla temas için adım atmıştı. Bu kapsamda ortay akoyulan çabalar meyvesini vermeye baÅŸladı...

Yeni Åžafak'ın haberine göre Suriye'nin önemli muhalif gruplarından Feylak'uÅŸ Åžam, Ahrar'uÅŸ Åžam, Sultan Murat ve Åžam Cephesi, Ä°dlib için bir çatıda buluÅŸtu ve "Devrim Genelkurmayı" gücünü oluÅŸturdu.. 50'ye yakın irili ufaklı grup desteiÄŸini açıklarken Suriye Geçici Hükümeti'ne baÄŸlı olduÄŸu duyurulan askeri çatının Genelkurmay BaÅŸkanlığına ise adı Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nın Suriye yapılanmasıyla birlikte anılan Feylak'uÅŸ Åžam grubundan Albay Fadlullah el-Hacci getirildi.

ESKÄ° ASKER

Ä°dlib'in Kefer Yahmul bölgesinden olan Hacci, Esed'in ‘sivilleri öldür' emrini reddederek ordudan ayrılan eski rejim subaylarından.

HAREKÂT MERKEZİ TÜRKMEN TUGAY

Devrim Genelkurmayı'nın harekât merkezini ise Türkmen Sultan Murat Tugayları yönetecek. Fırat Kalkanı Harekâtı'nın önemli gruplarından olan Sultan Murat'ın üyesi Ahmet Osman, yaptığı deÄŸerlendirmede “Hedefimiz Suriye genelindeki tüm dağınık yapıları tek çatı altında toplamak” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.