Sosyal Medya

Güncel

FETÖ avcısı müdür tahliye edildi

Görev süresi boyunca FETÖ'yle mücadele etmesine rağmen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Selvi, FETÖ karşıtı olmasına rağmen tutuklanmayı bir türlü hazmedemediğini ve tansiyon hastası olduğunu söyledi.



2006 yılında "Emniyet'teki F Tipi Örgütlenmenin Etkin Elemanları" listesini hazırlamasına raÄŸmen 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası FETÖ üyeliÄŸi suçlamasıyla tutuklanan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Personel Daire BaÅŸkanı Ä°brahim Selvi tahliye edildi. Selvi, FETÖ'yle mücadele etmesine raÄŸmen tutuklanmayı bir türlü hazmedemediÄŸini söyledi.  

FETÖ'ye üye olmakla suçlanan 16 eski emniyet görevlisi, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıkların 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında EGM eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi'nin de bulunduğu 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

DURUÅžMA 10 KASIM'A ERTELENDÄ°

Duruşma 10 Kasım'a ertelendi. Duruşmada savunma yapan İbrahim Selvi, görev süresi boyunca FETÖ ile mücadele ettiğini, bu mücadelesinin basına da yansıdığını söyledi. İsminin Ergenekon iddianamesine dahil edildiğini ve 2009'da FETÖ tarafından kızak bir göreve çekildiğini, daha sonra da kadrosuzluktan emekli edildiğini anlatan Selvi, şunları söyledi:

"2001 ila 2003 yıllarında raportör olarak görev aldığım Emniyet Yüksek DeÄŸerlendirme Kurulunda FETÖ üyesi olduÄŸu tespit edilen polislerin terfi etmemeleri önerildi. Bu kiÅŸiler daha sonra bir ÅŸekilde terfi ettirildiler. 2004 yılında yurt dışı eÄŸitim için gönderilen emniyetçilerin FETÖ'cü olduÄŸunu tespit etmiÅŸtim. Yurt dışı görevlerini bahane ederek ÅŸark görevi yapmadan hızla yükselmenin yolunu bulmuÅŸlardı. Bunun önüne geçmek için yönetmelikte düzenlemeler yapmak istedim. 2008'de, 57 kiÅŸilik 'FETÖ'nün etkin elemanları listesini' hazırladığımıza dair haberler basına yansıyınca, FETÖ'cülerin hedefi haline geldik. Ergenekon dosyasına eklendim. 17-25 Aralık sürecinde göreve çaÄŸrılarak Ä°stanbul'a teftiÅŸe gönderildim. FETÖ ile mücadele etmeme raÄŸmen tutuklanmamı bir türlü hazmedemedim ve tansiyon hastası oldum.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.