Sosyal Medya

Güncel

Bu yıl TEOG yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın gündeme getirdiÄŸi TEOG sınavının kaldırılmasıyla ilgili Milli EÄŸitim Bakanlığı'nda çalışmalar sürerken, bu yıl sınavın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuÅŸtu. Milli EÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz'ın "Bu sene TEOG yapılmayacak" açıklamasıyla yeni sisteme geçileceÄŸi kesinleÅŸti. 

Milli eÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz, gazetecilerin TEOG ile ilgili sorularını yanıtladı. TEOG sınavının kaldırıldığını açıklayan  Bakan Yılmaz ÅŸunları söşledi: "TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. Ä°nanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz. Etüd merkezleri ne kadar artmıştı deÄŸil mi? Niye arttı? TEOG yüzünden arttı. Evladının yarış atı konumuna girmesini hangi aile ister? Biraz sevin, biraz sayın... Son sözümüz ÅŸu. Bize güvenin. Niyetimiz halis, Türkiye'yi hep beraber 21'nci yüzyıla taşıyacağız."

TEOG KALDIRILDI 

Binlerce kiÅŸinin merak ettiÄŸi "Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı?" sorusuna  da yanıt veren Bakan Yılmaz, "Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak" dedi. Yeni sistemi iliÅŸkin de konuÅŸan Yılmaz, "Ãœzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü ÅŸu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok' ifadelerini kullandı. 

MEB VE ÖZEL OKUL TEMSİLCİLERİ TOPLANIYOR

Milli EÄŸitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiÅŸ sistemine iliÅŸkin çalışma grubu oluÅŸturuldu. Yeni sisteme iliÅŸkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu. Türkiye Özel Okullar DerneÄŸi Yönetim  Kurulu BaÅŸkanı Nurullah Dal, "TEOG denen sistem kalktı. Yeni bir sistem gelecek.  Bazı okullar  kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Bunu da biliyoruz. Söz konusu sınav da  bakanlık tarafından hazırlanacak.  Yarın taslak bir metnin çıkmasını bekliyoruz"diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.